avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce face concret un avocat stagiar ???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce face concret un avocat stagiar ???

Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
mircea_ghe84, utilizator
am mai pus problema asta si pe un alt topic, poate totusi aici poate sa raspunda cineva. multumesc anticipat!

as ruga persoanele care au trecut prin aceste etape sa ne explice si noua cap-coada, daca au timp si chef, care este procedura de urmat dupa ce ai aflat ca ai luat examenul de primire in profesie.
pe site-ul baroului nu apare nimic, probabil o sa se anunte cu cateva zile inainte si poate unii dintre noi sunt plecati..etc
concret: ai luat examenul, ai petrecut cu prietenii/familia...ok, ce urmeaza? cand platesti taxa, cand primesti decizia, cand trebuie sa duci contractul de la maestru, cand, cum si ce conditii trebuie sa indeplinesti sa te inscrii la oficii, care e ordinea in care se fac lucrurile amintite, ce altceva mai trebuie stiut?
va multumesc in numele tuturor celor care suntem in ceata si incercam sa aflam informatii de pe unde putem.
o zi buna
In legatura cu procedura de dupa examen - azi dimineata am dat telefon la Barou iar secretara mi-a zis in felul urmator: chiar azi a fost sedinta consiliului baroului, in care s-au validat rezultatele la examen. In zilele urmatoare voi primi acasa o decizie prin care sa se ateste ca am luat examenul(sper ca am inteles bine, pentru ca d-na secretara se cam grabea, iar convorbirea a durat 3 min maxim). Dupa ce primesc aceasta decizie, ma duc la avocatul indrumator cu contractul de colaborare (care se gaseste in anexele Statului avocatului) si-l semnam. Apoi ma prezint la Barou, dupa data de 7 ianuarie, cu contractul, decizia primita acasa si taxa de inscriere in Barou si urmeaza sa semnez si sa fiu inscris in Tabloul avocatilor stagiari. Asta este procedura la mine, dupa cate am priceput din convorbirea de astazi. Sper sa ajute informatiile primite de mine azi, iar daca gresesc pe undeva, sau nu am inteles bine, astept corectari.. ;)
multumesc de raspuns mircea.
am sunat si eu ieri la barou (in bucuresti) dar doamna mi-a urat sarbatori fericite, sa ma bucur de ele si sa mai sun dupa 15 ianuarie :))
poate cineva sa confirme ca ne vine decizia acasa?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2007
ContSters46797, utilizator
Mai bine te duci tu dupa ea...cam dupa 15 ianuarie.

Nu stiu sa-ti spun pasii pe indelete ca eu i-am facut in urma cu vreo 8-9 ani (cand erau si alte vremuri/proceduri) dar incearca si tu sa vezi statutul (de pe la 282 incolo) nu de alta dar e bine ca macar pentru proprie ta cauza sa incepi sa vezi cum e sa te documentezi (pun pariu ca la faza asta mi-am luat o injuratura ;)).
nu ti-ai luat o injuratura, nu ai de ce :)
dar, te intreb eu, chiar crezi ca se va face totul "ca la carte"? adica, daca asa scrie in statut, asa se va intampla?
dupa ce raspunzi o sa vezi de ce nu am pus prea mare pret pe ce scrie in carte si am preferat sa intreb pe cei care au trecut prin asta.
o seara buna

Alte discuții în legătură

Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)