avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce face concret un avocat stagiar ???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce face concret un avocat stagiar ???

Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
mircea_ghe84, utilizator
Am fost azi la Barou sa intreb ceva... 4 persoane, 4 variante diferite... :O:))
Ce sa fac? Daca incerc o varianta si nu-mi aproba consiliul? :(( O incerc pe urmatoarea? Si tot asa? :(
Cred ca o voi incerca pe cea mai avantajoasa pentru mine, apoi mai vad. :D
@ AVLIL: banuiesc ca te-ai familiarizat cu ideea de "cate bordeie, atatea obicee" care ne guverneaza existenta B-)

@ mircea: daca sun la barou sau la orice arhiva a oricarei instante, tot aia e :))) Adica imi spun acum un lucru, pe site pubilca alt lucru, iar cand cer relatii vizavi de cele 2 idei care se bat cap in cap primesc un ton de fax :))
Oricum, cert este ca luna asta nu cred ca vom intra in posesia minunatei decizii de validare a examenului de admitere in prof de av.
Haideti stimati "colegi" ca doar aveti nevoie de banii aia...emiteti deciziile mai repede sa putem cotiza 1data! (ironic, da :">)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Lasa ideea, Andrei, ca eu am fost in acelasi bordei si am intrebat! #-o
AVLIL a scris:

Lasa ideea, Andrei, ca eu am fost in acelasi bordei si am intrebat! #-o

AVLIL nu stiu de ce, stiu de fapt dar vreau sa mentin un ton inocent, dar atunci cand ai spus "am fost la Barou si...", deja mi se parea totul atat de normal, parca nu intelegeam ce ti se pare iesit din comun :))
Mai auzeam eu pe la colegi tot felul de mici frustrari vizavi de tot felul de maruntisuri mancatoare de timp in ceea ce priveste Baroul, dar imi dau seama acum de faptul ca aveau si au in continuare dreptate cand sustin, ca cei de la Barou parca sunt impotriva propriilor membrii in anumite situatii.
:)) In unele situatii?
Da, stiu, chestiunea e ca am nevoie de consiliu sa-mi aprobe, ca eu stiu ce ar trebui sa duc, dar nu inseamna ca daca asa e legal si ei vor aceleasi acte. :O Cum spui tu, ca de obicei...
Pe holuri, acolo, era o stagiara care se plangea ca, acum 2 ani, si-a dus contractul la barou pe 20 feb, dar aia de la barou au inrregistrat-o stagiara cu 1 martie. Si acum nu-si poate da deful pe 25 februarie!!! :(( Pe aia-i durea-n... clanta usii! Plangea fata pe-acolo degeaba...

Apropo, ai vazut hotararea unbr privitor la venitul minim garantat? Ca tot vorbeam pe-aici acu' vreun an... L-au stabilit la 800 de lei pentru stagiari... :D

Alte discuții în legătură

Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)