avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Conditii stagiatura pentru avocatul indrumator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Conditii stagiatura pentru avocatul indrumator

Salutare,
stie cineva de vreo conditie pentru avocatul indrumator al avocatului stagiar de a "lua" maxim 2 avocati stagiari. Am inteles ca este o suma pe care trebuie s-o atinga sau s-o depaseasca avocatul indrumator pentru a putea "lua" mai mult de 2 avocati stagiari.

Daca stie cineva va rog scrieti aici si eventual si o sursa oficiala... daca exista. Daca nu macar din auzite!

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:55, 25 Ianuarie 2008
Vezi in statut si lege, alta sursa nu mai e! Eu nu stiu de vreo limitare legala, da' nu stiu ultimele modificari ale statutului. Ca nu ma intereseaza, oricum profesia asta functioneaza dupa ureche.

Dar ar trebui, logic (asta iti spun la barou) sa arati prin venituri ca poti plati doi stagiari. Adica nu poti avea venit mediu pe luna 500 lei si sa vrei doi stagiari, fiecare platit cu 300 lei. Nu?
Tocmai ca in statut si in lege nu scrie nimic clar.
Singura chestie apropiata de tema asta este :

"(4) Consiliul baroului poate stabili numarul de contracte de colaborare profesionala sau de salarizare in interiorul profesiei pentru formarea profesionala initiala ce pot fi incheiate de un avocat care indeplineste conditiile art. 18 din Lege."

sau

Art. 288.
(1) Indrumarea profesionala a avocatului stagiar este asigurata de avocatul indrumator care a consimtit in acest sens prin contractul incheiat.
(2) Pot asigura indrumarea profesionala a avocatului stagiar doar avocatii care indeplinesc cerintele impuse de art. 18 din Lege, precum si conditiile stabilite prin hotarare a consiliului baroului si sunt titulari de cabinete individuale sau avocati asociati.

Deci... nimic concret.
Da, stiu ca nu scrie nimic exact. Doar nu stiam daca s-a modificat ceva esential anul asta in statut...

De la barou iti spun ce ti-am spus eu.
AVLIL : un avocat indrumator, pe langa cei 6 ani vechime (de la anul 10) :O si o reputatie nestirbita, trebuie sa aiba incasari lunare de 30 milioane de lei vechi pentru a putea incheia un contract de colaborare cu un stagiar, 60 pentru 2...si tot asa.....
Asta in cazul in care aceasta suma e la nivel national....la noi la Barou aceasta e suma minima.
Pai nu exista niciun act normativ care sa prevada asta, deci nu e valabil. Nu stiu din ce barou faci tu parte, poate exista o hotarare a consiliului baroului. Dar nu se aplica la nivel national, ci numai la acel barou.

La Bucuresti, de la barou ti se spune: depune contractul, da, lasa... Nu ti se cere niciun act doveditor al veniturilor maestrului si, crede-ma, nici nu verifica in declaratii.
Stiu un maestru care e mereu pe minus la Admin financiara si aproape de zero la CAA. :D
Si are doi stagiari.
Mai stiu un coleg care, desi nu are un volum de incasari ori de munca ce sa-i ceara stagiar, nu-i place sa munceasca singur si are mereu cate un stagiar. ;)

Oricum, acea decizie de care spui tu nu mi se pare corecta, caci pentru un stagiar ai anumite cheltuieli, marea parte fiind fixe: cu chiria, intretinerea, telefon, internet etc. Pentru doi stagiari unele nu se repeta, deci e ilogic sa ceri dublu. B-) Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Maestru avocat stagiar Andrei Dina Andrei Dina Este adevarat ca in cazul in care un stagiar membru al baroului Bucuresti (de exemplu) nu are maestru, baroul este obligat sa ii gaseasca? (vezi toată discuția)
Stagiatura 2theadvocate 2theadvocate Buna ziua! Ce costuri implica pt un avocat definitiv preluarea unui avocat stagiar, pe parcursul celor 2 ani de stagiatura? Multumesc pt eventualul raspuns. (vezi toată discuția)
Stagiu ContSters91976 ContSters91976 In urma promovarii examenului de primire, se poate incheia contractul de formare profesionala initiala cu un avocat indrumator, inscris in alt barou decat cel ... (vezi toată discuția)