buna ziua... am si eu o intrebare .. in urma unei incaierari un amic s-a ales cu un ochi vanat mi-a facut reclamatie la politie.. ce s poate intampla... ?
tin sa mentionez ca are martori dar sunt prietenii lui .. si normal ca nu mi-ar lua mie apararea... va multumesc
veti fi audiat dvs, celalalt in calitate de parte vatamata, martorii si organul de urmarire penala va decide daca va trimite dosarul in instanta sau nu.
Daca exista un certificat medico-legal si declaratii de martori care sa confirme evenimentul, se poate intocmi dosar penal pentru lovire si alte violenta (ma indoiesc ca poate fi vorba de vatamare corporala); daca nu sunt antecedente penale si se colaboreaza cu organele de ancheta, nu prea trebuie sa va faceti griji...acest aspect nu conduce insa la incurajarea de a savarsi pe viitor aceleasi fapte.
Sfatul meu e sa va intelegeti cu partea vatamata (partea civila), achitandu-i cheltuielile medicale si eventual o suma reprezentand daune morale.
m-au sunat de la sectia de ploitie sa imi spuna ca s-a depus plangere .. si sa ma prezint la sectie dar eu nu eram in localitate... politistul a insistat sa ma prezint ca nu va dura mai mult de 30 d min ... dar eu chiar nu l-am mintit ... nu eram in localitate... au spus ca o sa-mi trimita acasa o citatie procedurala...