avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... HELP !

Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de dosar penal shi sunt FAPTUITOR , ce pot sa patzesc ?? i`am dat doar o palma la ureche de i`am spart timpanu. pls HELP !
Cel mai recent răspuns: dain1 , utilizator 19:51, 3 Decembrie 2010
LOVIREA SAU ALTE VIOLENŢE (art. 180 C. pen.)

“Lovirea sau orice acte de violenţa cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Faptele prevazute la alin. 1 savârşite asupra membrilor de familie se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenţa care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Faptele prevazute în alin. precedent savârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 2 ani sau cu amenda.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul alin 1¹ şi 2¹ acţiunea penala se pune în mişcare şi din oficiu.
Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penala a fost pusa în mişcare din oficiu.”
Da ce palma...."usurica "aveti:training:
Va puteti alege cu un dosar penal pentru savarsirea infractiunii prev de art.180 al.2 c.pen.-pedeapsa de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Angajati avocat.
Veti fi cercetat pentru infractiunea de lovire, prevazuta
si sanctionata de art. 180, alin.2 C.pen.
Cel mai pun lucuru pe care il puteti face este sa o convingeti
pe prietena dvs sa va impacati, pentru ca impacarea inlatura
raspunderea penala.
Puteti fi condamnat pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente , conform art 180 al (2) C. pen , care se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Mentionez ca aceasta ar fi incadrarea daca nu si-a pierdut auzul in mod permanent la acea ureche. In aceasta ipoteza incadrarea ar putea fi art 182 pct (2) C. pen pedepsita cu inchisoarea 2-10 ani
In primul rand,"gestul" de a lovi o femeie ,apartine unui anumit fel de persoane,iar atunci cand in lipsa argumentelor logice ,folosim "argumentul" pumnului,apoi cu senintate intrebam ce ar trebui sa patim,mi se pare ca trebuie sa vorbim despre multe "capitole" din "cartea vietii" la care ati ramas "repetent"
Nu vreau sa par ca un acuzator al dvs,dar sper ca daca veti primi o pedeapsa cat mai aspra,in limitele legii,s-ar putea sa va dispara"pofta" de a va arata capacitatile fizice.
Pedepsele sunt cele aratate mai sus si se gasesc prevazute in art.180 c.pen

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)