avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... HELP !

Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de dosar penal shi sunt FAPTUITOR , ce pot sa patzesc ?? i`am dat doar o palma la ureche de i`am spart timpanu. pls HELP !
Cel mai recent răspuns: dain1 , utilizator 19:51, 3 Decembrie 2010
CORECT. Atunci de ce s-a dat N.U.P. in cazul unei prietene ? Ooff... Cercetarea nu s-a efectuat in mod corespunzator ? Nu au fost luate in considerare probele ? Sau ? ... :-/
prodiamant a scris:

Mentionez ca aceasta ar fi incadrarea daca nu si-a pierdut auzul in mod permanent la acea ureche. In aceasta ipoteza incadrarea ar putea fi art 182 pct (2) C. pen pedepsita cu inchisoarea 2-10 ani

Corecta observatia. In prima varianta, cea usoara, incercati sa va impacati cu prietena.
Daca la politie auziti de art 182 alin 2, chemati rapid avocatul, pentru ca, chiar daca isi retrage plangerea, tot veti fi cercetat penal si chiar trimis in instanta.
Raspuns pentru Krissia.
N-as putea sa va dau un raspuns decat in situatia in care as cunoaste exact actele dosarului.
In principiu certificatul medico-legal atesta ca partea a fost lovita cu corp dur/de corp dur, leziunile care au fost produse prin lovire si nr. de zile de ingrijiri medicale in lipsa complicatiilor, insa nu si cine le-a produs.
Prin urmare partea vatamata trebuie sa probeze cine este agresorul si imprejurarile comiterii faptei, ori probele sunt martorii , iar daca partea vatamata nu are martori care sa fi fost de fata ...sau macar un martor direct si unul indirect, partea vatamata nu poate proba plangerea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Eu nu mă pricep la aceste chestiuni dar, faptul că a recunoscut fapta pe acest forum mă duce cu gândul că a făcut asta şi faţă de alte persoane care pot depune mărturie şi, dacă victima se constituie parte civilă nu poate să-l uşureze şi de nişte bani? Nu de alta, dar...,,virilitatea" se plăteşte!#-o
Sper sa-ti fie invatatura de minte ,data viitoare sa te gandesti de 1000 de ori inainte sa ridici mana la o femeie.Daca te crezi barbat de ce nu te pui cu unul de teapa ta?!?
Sper ca pe viitor legile impotriva violentei sa devina cat mai aspre posibil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)