avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Poate cineva sa ma lamureasca?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Poate cineva sa ma lamureasca?

In urma unui accident soldat cu vatamare corporala din culpa grava {victima avand peste 60 de zile de ingrijire medicala} si in urma procesului penal s-a hotarat ca inculpatul primeste cu suspendare...iar victima se alege cu suma de.{ex. 5000 ron}ce reprezinta despagubirea materiala iar despagubirea morala este de {ex. 5000 Euro}
Avocatul precizand ca rca-ul va trebui sa plateasca despagubirea morala {cea de 5000 euro). In opinia avocatului aceasta sume de 5000 de euro este destul de mare, fapt la care nu a mai recomandat si procedura unui apel, justificand faptul ca rca-ul este cel care va plati. Ulterior a revenit la ideea de a face un apel existand posibilitatea ca reprezentantul de asigurari sa motiveza faptul ca apararea nu s-a dus pana la final.
Imi cer scuze pentru explicata destul de vaga pe care am postat-o si daca ar putea cineva sa-mi raspunda la urmatoarele:
Cine plateste pana la urma despagubirea morala?
Exista posibilitatea ca rca-ul sa nu plateasca?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:59, 30 Septembrie 2010
Ati chemat si asiguratorul in proces?

Pana nu se exercita toate caile de atac, adica pana la ramanerea def. si irevoc. a hotararii jud. e posibil orice.
Dupa cum ati relatat, se pare ca victima a chemat in judecata pe vinovat si pe asigurator, avand si asistenta juridica (avocatul).In mod corect acesta a mentionat ca despagubirile vor fi suportate de catre asigurator, in momentul cand hotararea va ramane definitiva, asta insemnand inclusiv sumele dispuse ca despagubiri.Nu va faceti probleme, nu veti plati nimic,:D asiguratorul acopera si daunele morale si cheltuielile medicale/materiale.
Toate despagubirile de indiferent ce natura vor fi platite de asigurator.
Da, au fost citate si asigurarile la proces
Dar totusi ce ma deranjeaza este faptul de ce s-a razgandit avocatul?
Au citat si asigurarile cand ne-au chemat inauntru

Alte discuții în legătură

Info Cristian Podeanu Cristian Podeanu Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul unui accident in care a rezultat decesul unei persoane polita RCA despagubeste pentru daune morale cu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca victime din autoturism propriu cyan cyan in cazul unui accident cu victime, victimele care se afla in autoturismul care a produs accidentul pot fi despagubite de catre societatea de asigurari a ... (vezi toată discuția)
Ajutor istvan030 istvan030 buna as dori sa ma ajutati un pic si pe mine.Am lucrat ca si sofer pe o masina si am avut un accident cu un scuterist care si-a scos certificat medico legal ... (vezi toată discuția)