avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutor

buna as dori sa ma ajutati un pic si pe mine.Am lucrat ca si sofer pe o masina si am avut un accident cu un scuterist care si-a scos certificat medico legal de 110-120 de zile astazi sa terminat procesul si imi cere 5000 euro daune morale si materiale da nu a facut dova pentru daunele materiale cu nici o chitanta.Instanta a hotarit sai dau 5000 euro,sa platesc judecata si o suma destul de mare pentru mine ce trebuie sa dau la spital unde a fost operat la picior .Eu nu lucrez nicaieri si nici sotia nu mai lucreaza deci nu avem nici un venit si avem si o fetita de 4 ani de crescut,Intrebarea mea este Daca nu dispun de aceste sume ce se va intimpla cu mine ca nu am nici proprietati ce sa vind aceste sume rca-ul nu le suporta ca asiguratorul a jost chemat in instanta si nu sa prezentat.Trebuie deschis proces contra asiguratorului?Multumiri anticipate.
In baza documentelor si hotararea instantei consultati avocat
Daca la data producerii accidentului aveati o asigurare de raspundere civila obligatorie puteti merge la asigurator. Chiar daca nu s-a prezentat la proces instanta trebuia sa tina cont de polita dvs si sa oblige societatea de plata daunelor.
Tot ce puteti dvs face este sa discutati cu cei de la societatea de asigurare si sa achite ei in locul dvs.
Dar repet numai daca polita RCA era valabila si dvs nu ati savarsit nici o infractiune la monetul producerii accidentului.
Ideal ar fi fost ca avocatul dvs. sa solicite instantei introducerea in cauza a asiguratorului si sa motiveze acest fapt, potrivit L.136/1995. Toate sumele acordate de instanta cu titlu de daune materiale si morale catre pers. accidentata precum si cheltuielile medicale pe care le-au cerut spitalele ar fi trebuit platite de asigurator.
Dvs., trebuie sa platiti doar cheltuielile penale si nimic mai mult.
Acum, zar trebui sa declarati apel, intrucat asiguratorul poate sa spuna ca nu l-ati introdus in proces sa se apere si sa incerce reducerea sumei sau alte motivatii care mai de care mai nastrusnice, pentru a refuza plata.
pacat ca ati ajuns pe acest site cam tarziu.......:(
Primul lucru care trebuie lamurit este daca asiguratorul a fost introdus in cauza in calitate de asigurator de raspundere civila. Din cate spuneti dvs. a fost introdus in cauza in aceasta calitate, insa nu s-a prezentat! Nicio problema! Nu este obligatoriu sa se prezinte! O hotarare judecatoreasca este obligatorie pentru orice parte legal citata, indiferent daca s-a prezentat sau nu in instanta! Daca nu aveti posibilitati materiale, si chiar daca ati avea, nu platiti nimic... sa plateasca asiguratorul.
Daca nu a fost introdusa in cauza societatea de asigurari, poate fi unul dintre motivele de apel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati istvan030 istvan030 buna as dori sa ma ajutati un pic si pe mine.Am lucrat ca si sofer pe o masina si am avut un accident cu un scuterist care si-a scos certificat medico legal de ... (vezi toată discuția)
Ajutatima si pe mine stefannagy stefannagy buna. Am condus o maisna inchiriata si am avut un acident cu un scuterist care si-a rupt piciorul afost interna si operat .Acuma sa terminat procesul in care ... (vezi toată discuția)
Accident: ce obligatii pot avea? sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident cu masina in felul urmator: Intr-o intersectie obisnuita (in cruce) nesemaforizata, eu aveam STOP si mergeam ... (vezi toată discuția)