avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutatima si pe mine
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutatima si pe mine

buna. Am condus o maisna inchiriata si am avut un acident cu un scuterist care si-a rupt piciorul afost interna si operat .Acuma sa terminat procesul in care am fos gasit vinova victima a avut certificat medico legal de 110-120 de zile in dosar a fost introdus si siguratorul rca la care masina avea asigurare valabila dar nu sa prezentat la nici o dezbatere spitalul de ortopedie si facut pare civila in dosar.solutionarea a fost asa:3000 de euro dauna morale 8000 ron daune materiale adica reparatia scuterului si bani pe medicamente 3500 ron catre spital si 500ron cheltuieli de judecata am fost condamnat la 1 an cu suspendare si 3 ani de proba iar acolo in solutionare scrie ca asiguratorul sa plateasca tot ce i se cuvine.Problema mea este ca eu nu am nici un venit nici o proprietate nu am cum sa platesc aceste sume.intrebare:Ce sume vor plati asigurarile si ce suma va trebui sa platesc eu si ce mi se va intimpla cu permisul va trebui sa fac iara scoala peste un an sau nu?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:20, 14 Aprilie 2010
Buna ziua !
In primul rand , pentru a putea sustine un alt examen in vederea obtinerii permisului de conducere , este obligatorie reabilitarea. Reabilitarea de drept , in situatia dumneavoastra , intervine dupa trecerea celor 4 ani ( 1de condamnare +3 de proba), data calculata de la pronuntarea hotararii.
Cheltuielile de spitalizare si daunele materiale le suporta asiguratorul, dar cu dreptul legal de actiune in regres, impotriva dumneavoastra.
Cheltuielile de judecata si daunele morale le platiti dumneavoastra.
Toate despagubirile retinute de instanta de judecata cad in sarcina asiguratorului indiferent de natura acestora -morale sau materiale care includ si cheltuielile de spitalizare- fara a avea actiune in regres impotriva dvs. (nu exista indicii ca ati fi fost condamnat si pentru vreo infractiune privind incalcarea legislatiei rutiera).

I L O
Toate cheltuielile stabilite de instanta se suporta de asigurator, fara drept de regres impotriva dv. In ce priveste permisul vi-l puteti recapata dupa reabilitare si un nou examen din cate cunosc eu.
zahariamarius a scris:

Cheltuielile de spitalizare si daunele materiale le suporta asiguratorul,
dar cu dreptul legal de actiune in regres, impotriva dumneavoastra.
- Numai pentru/daca este depasita suma maxima de despagubire privind reparatia in situatia cand asiguratorul nu a confirmat-o
Cheltuielile de judecata si daunele morale
(NU)le platiti dumneavoastra, ci sunt acoperite de asigurarea RCA, asiguratorul fiind deja chemat in garantie in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier scuter + vatamare corporala catalin1990 catalin1990 Buna ziua, In data de 9.10.2010 am fost implicat intr-un accident rutier cu un scuter...mai mult sau mai putin. Eu eram la volanul unui autoturism, la o ... (vezi toată discuția)
Accident: ce obligatii pot avea? sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident cu masina in felul urmator: Intr-o intersectie obisnuita (in cruce) nesemaforizata, eu aveam STOP si mergeam ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dori_1 dori_1 buna ziua. Pe scurt, descrierea evenimentului: incercand sa fac o parcare cu masina, am virat stanga cu depasirea liniei continue. Inainte de a reusi ce mi-am ... (vezi toată discuția)