avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier scuter + vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier scuter + vatamare corporala

Buna ziua,

In data de 9.10.2010 am fost implicat intr-un accident rutier cu un scuter...mai mult sau mai putin.
Eu eram la volanul unui autoturism, la o intersectie cu cedeaza trecerea pentru mine am acordat prioritate la 2 masini am trecut intersectia si ma asiguram si din sens opus. In acest timp un conducatorul de scuter ce circula cu viteza mare s-a speriat cand am tranversat intersectia, a franat s-a dezechilibrat si s cazut de pe scuter, rostogolindu-se la pamant a atins masina mea pe bara de spate sub portbagaj.Autoturismul nu a suferit nici-o avarie. Am apelat serv 112 fara sa imi dau seama ce va urma. Au sosit smurdul si anchetatori de la rutiera. Domni m-au chemat la politie si mi-au facut dosar de culpa co:Omunta deoarece soferul scuterului a atins masina:( cand era deja la pamant. Acum sofetul scuterului sustine ca va depune >plangere pt vatamate corporala si doreste sa ma de-a in judecata daca nu-i dau suma de 4000 lei. As vrea sa stiu daca ma da in judecata ce costuri trebuie sa suport ma refer la expertiza medicala tehnica:stunned: ce costuri suporta scuteristul. Mentionez ca masina :)mea nu are nici-o avarie doar urma de praf stearsa de pe masina. Mar ibteresa ib absurd daca ma gaseste vinivat in instanta ce consecinta as suporta.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
catalin1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:48, 14 Octombrie 2010
Daca exista doar o urma de stergere praf pe bara spate a auto dv, poate sa faca plangere, nu va avea sansa de castig!
Costurile despre care intrebati, sunt variabile, functie de avocatul care va apara; eu am in vedere doar faptul ca, asa cum relatati, nu aveti vina/culpa!
In situatia in care veti fi dat in judecata si se stabileste vinovatia dvs riscati dosar penal pentru vatamare din culpa in cazul in care ingrijirile medicale vor depasi 10 zile.Din punct de vedere civil, polita dvs de asigurare acopera si costurile rezultate din vatamarea coprorala-spitalizare,daune morale.
Pentru a se stabili incadrarea juridica a faptei,trebuie ca medicul legist sa concluzioneze asupra numarului de ingrijiri medicale de care are nevoie scuteristul pentru a se reface,in urma accidentului.
In functie de numarul de zile se va stabili incadrarea juridica.
Daca aacesta va beneficia de un numar de zile sub 60 ,veti putea eventual ajunge la o intelegere cu dezdaunarea acestuia in functie de cheltuielile facute si dovedite de el cu acte.
Daca numarul de zile va depasi cifra "60",atunci urmarirea penala se desfasoara din oficiu,indiferent de intelegerea dintre dvs.
Recomandarea este sa asteptati certificatul medicului-legal si in functie de concluziile acestuia sa incepeti sa trataticu scuteristul
Daca cei de la rutiera considera ca este culpa comuna este indicat sa mergeti insotit de avocat la ei.
Este posibil sa nu aveti culpa dar va trebui sa va aparati.Dupa ce avocatul va putea trage o concluzie veti stii ce sa faceti mai departe.
Daca exista culpa comuna va fi aiurea situatia pt dvs. si ar fi indicat sa va intelegeti cu el.

avocat Claudiu Lascoschi
daca locul de impact este spatele masinii D_v atunci condorm legii circulatiei conducatorul scuterului nu a respectat distanta legala si este singurul vinovat. nu are cum sa fie culpa comuna. aveti grija la procesul verbal de contraventie, si eventual il contestati in termen de 15 zile = mentiunile D-v la obiectiuni

Alte discuții în legătură

Accident: ce obligatii pot avea? sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident cu masina in felul urmator: Intr-o intersectie obisnuita (in cruce) nesemaforizata, eu aveam STOP si mergeam ... (vezi toată discuția)
Accident rutier valentino_rossy18 valentino_rossy18 sunt un tanar de 20 de ani anul trecut am avut un accident rutier eu eram soferul ne indreptam spre casa eu cu doi prieteni pe drum inainte de o curba am fost ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)