avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... litigiu liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

litigiu liniste bloc

Buna ziua!
As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe site problema, partial, si mi s-a spus ca nu pot face nimic, eventual sa ma mut!!!!. Recent s-au adaugat alte elemente. Prima roblema era ca si-au pus laminat, montat in mod sigur fara strat izolator , (blocul e din betoane!!!) si nu au covoare fiindca asa e trendy acum. Se aud mereu tropaituri de pasi. A doua problema, si-au luat aparat de fitness si lucreaza cate o ora, se aude mereu un zgomot care nu depaseste in dB limita admisa, probabil, dar oricum... , sa auzi mereu un zgomot constant...Prin simple atentionari, o vreme au fost mai silentiosi, acum iarasi iar daca le ciocanesc in tavanul meu, imi raspund la fel , rad isteric si continua fitnessul la domiciliu. As vrea sa stiu daca in afara de Legea 61/91, art. 22 unde stipuleaza interdictia utilizarii oricaror aparate (nu se fac specificari referitoare la ora)...stiu ca are modificari dar nu la articolele care ma intereseaza pe mine, mai este si altceva, mai la obiect. Adica acel articol acopera situatia prezentat in cazul unui litigiu?
Recent a fost mediatizata situatia din Galati cu dna care a reclamat si a castigat, vecinii cu copilul de 6 luni care folosea premergatorul...Se vedea clar la TV ca avea laminat, fara covoare.
Ma intereseaza deoarece peste 2 luni si vecinii mei , care au copil mic(nu mai trb sa spun ca urla noaptea, ziua si ma deranjeaza) sigur vor lua o scula din asta.
Vreau sa stiu ce am de facut in situatiile de mai sus, toate in aceeasi sfera. Sunt proprietara, ei la fel, blocul e situat intr-o zona civilizata, bine cotata si nu consider ca un om care isi plateste impozitele si cheltuielile e obligat sa suporte deranjul ostentativ facut de altii...
Referitor la ceausistul program de liniste, cred ca e o aberatie, ar insemna ca intre 6-20 putem urla, striga , troncani, ba chiar sa plecam de acasa si sa lasam cDplayerul la maxim, ca e voie la ora aia,etc. Eu cred ca linistea nu are program si orice deranj trebuie sa aiba o solutie legala de rezolvare, daca amiabil nu se poate.
Multumesc
Cu tot respectul, cel mai simplu ar fi pentru dumneavoastra sa va izolati fonic locuinta pentru ca din ce spuneti, va fi imposibil sa obligati un copil sa nu topaie, sa zdupaie sau pe mamica sa reintre in forma. Mai ales daca zgomotul nu depaseste limita admisa.
Asa este viata la bloc.

Mai ieftin ca un litigiu este antifonarea imobilului.
Puteti face si o cerere de chemare in judecata, dar daca pierdeti va costa mai mult decat izolarea fonica pe care o puteti face dvs. iar daca castigati, desi ma indoiesc, cum puteti pune in aplicare sentinta?
=D>
De dragul unora ar trebui sa nu mai facem nici copii ...X-(
Buna ziua,
Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra..Stau cu chirie intr-un bloc vechi si am probleme cu vecini de deasupra.Eu am
contract de inchiriere ,ei stau de asemnenea cu chirie fara contract,fara viza..Problema este ca toata ziua se aude numai
zgomote de la ei..Am vb cu ei le-am explicat ca se aud televizorul,cum se cearta ,cum merg prin casa etc...
A vb si proprietarul cu ei .nimic nu vor sa faca liniste si pace.Proprietarul nostru ne-a izolat tavanul fonic( a incercat) dar tot se aude zgomote.Cred ca ei nu au parchet pe jos sau gresie si de aceea se aude fff tare la noi,cum putem sa-i obligam sa isi puna parchet si sa izoleze?(aceasta masura este singura care poate reduce zgomotul dupa ce am citit noi pe internet)Daca facem reclamatie la politie ii poate da afara,tinand cont ca stau ilegal?
Va multumesc ptr raspunsuri

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Deasupra mea, la et. 4 s-au mutat, ca proprietari niste vecini care si-au pus pe podele laminate..Foarte frumos pentru ei...deoarece blocul este ... (vezi toată discuția)