avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul la liniste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul la liniste

Buna ziua!
Deasupra mea, la et. 4 s-au mutat, ca proprietari niste vecini care si-au pus pe podele laminate..Foarte frumos pentru ei...deoarece blocul este din "betoane" si pe foarte neizolat fonic. De cand exista acet laminat, care are goluri de aer si nu e etans, efectiv nu mai pot sa ma odihnesc; eu la serviciu lucrez cu mintea deci am nevoie de odihna si toti pasii lor se aud sub forma de tropaituri. si scartaieli..nu exagerez. Le-am atras atentia amiabil ca la bloc din betoane se paseste pe varfuri sau cu papuci de casa moi. Si eu am laminat intr-o camera dar am grija sa nu "bocan". Degeaba, tot asa fac..sa nu mai spun si plansetele de copil mic al lor, in noapte, despre care nu am comentat, desi nu consider ca eu sunt obligata sa suport , de vreme ce sunt proprietar.
As vrea sa stiu daca in afara mutatului meu din bloc am vreo varianta legala de constrangere, cu martori auditivi ca altfel nu vad cum sa rezolv problema tropaiturilor, fiindca daca ar avea bun simt sau ar pune covoare nu ar fi chiar asa.
Va multumesc anticipat
Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii
economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sintobligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.
Constituie contraventie savirsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sint comise in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
...........................
tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
Ar ma i fi doua variante:
1. izolezi fonic si pui tavan fas;
2. le rupi picioarele:))
Din pacate nu poti sa le faci mai nimic daca-s nesimtiti:((
tot legat de liniste ar fi prezenta unui caine in bloc. Pe langa faptul ca incepe sa latre la ore nepotrivite, stapanul nici nu are grija ca animalul sa nu isi faca nevoile pe scara si hol. Pot obtine un ordin judecator prin care sa-l oblige sa renunte la caine? Daca da, cum procedez. Multumesc!
Cainele trebuie declarat la intretinere si daca intra sub incidenta legii cainilor periculosi poti cere controlul politiei daca proprietarul respecta regulilel prevazute de lege.
Va trebui sa te obisnuiesti cu ideea, ptr ca din pacate nu se poate face nimic.

Alte discuții în legătură

Litigiu liniste bloc ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe ... (vezi toată discuția)
Galagie vecini, doresc solutii eficiente M_Stefan M_Stefan Pe scurt, vecinii de deasupra fac foarte multa galagie. Dar nu oricum. In reprize de cate 15 -40 minute, ceea ce face \\"constatarea zgomotului\\" aparent ... (vezi toată discuția)
Tulburare liniste locatari lorinalina lorinalina In blocul meu s-a mutat de curand un vecin care isi face reface apartamentul.A scos gresia..usile..mi-a asurzit urechile.cu burghie..cu ciocane..etc.Lucreaza ... (vezi toată discuția)