Buna ziua,
In 2008 am incetat contractul cu un furnizor de telefonie mobila, am ramas restant o suma mica pe firma care am si achitato in 2009. acum ma suna de o firma de recuperari ca datore o suma cu titlu de penalitati si ca ma vor da in judecata. Debitul de baza a fost achitat in contul dat de cei de la furnizor respectiv in contul firmei de recuperari pe motiv ca ar fi cesionat creanta. Ce este de facut?
multumesc!
Buna ziua !
Din ceea ce ce scrieti, rezulta ca ati achitat suma. Rezulta de aici ca aveti proba acestei achitari( factura si/ sau chitanta de plata , ordin de plata in respectivul cont transmis de firma, precum si adresa prin care se solicita transferul sumei in respectivul cont). Daca situatia de fapt sta asa , atunci nu aveti altceva de facut decat sa trimiteti atat firmei de telefonie cat si cesionarului acesteia( firma de recuperari debite) copii ale respectivelor dovezi, prin fax sau recomandat cu confirmare de primire.
Cu stima !
Comunicati firmei de recuperari creante, in scris, ca v-ati achitat debitul restant, astfel incat nu mai datorati nici o suma cu titlul de penalitati. Apoi comunicati firmei de recuperare sa nu va mai deranjeze si ameninte in nici un fel.