avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat militar srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat militar srl

Vreau sa-mi deschid un srl. Eu sunt militar si conform legii 80/1995 art. Art. 30
(Cadrelor militare in activitate le este interzis:
b) sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.) nu pot sa fiu administrator sau sa particip direct la conducere.
In aceste conditii, conform actului constitutiv, celalalt asociat este administrator.
Totusi, facand parte din AGA (care este organul de conducere al societatii), nu incalc aceasta lege?
Ar fi posibilitatea ca sa introduc o mentiune in actul constitutiv prin care sa deleg toate atributiunile AGA administratorului?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:56, 29 Septembrie 2010
Calitatea de asociat unic si de administrator nu puteti sa o aveti. Daca va asociati cu cineva si acea persoana va fi administrator, sau veti desemna o alta persoana administrator nu incalcati legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala? bassmafya17 bassmafya17 Daca sunt cadru militar activ,pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala,SC.,SRL,SRL-D etc.,dar fara sa imi afecteze locul de munca? (vezi toată discuția)
Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar? buna ... Pavel1987 Pavel1987 Mediator, incompatibilitatea cu statutul de cadru militar? Buna ziua, avand in vedere prevederile art. 30 din Legea nr, 80/1995, respectiv: Cadrelor ... (vezi toată discuția)
Legea 80/1995- incompatibilitati alex1976 alex1976 Buna seara, Sunt cadru militar si, conform Legii 80/1995, art. 30, alin 2, lit. b cadrelor militare in activitate le este interzis: \\"sa fie asociat unic ori ... (vezi toată discuția)