avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... taxa protectie sub forma de discount
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

taxa protectie sub forma de discount

Buna ziua
Am o firma de transport care are contract cu o firma de expeditie. La incheierea contractului, s-a stipulat faptul ca platile se vor face la 15 zile de la emiterea facturii. Numai ca firma de expeditie refuza sa imi plateasca transporturile efectuate daca nu le fac un discount de 5% din banii pe care, ei trebuie sa m-i plateasca; lucru care nu este prevazut in contract, altfel o sa imi vad banii peste cateva luni. Ei stiu ca transportul este in mare criza si ca depindem de ei si de aceea ne spun ca daca nu ne convine aceasta taxa putem sa plecam. Intrebarea este daca aceasta taxa se incadreaza la practici comerciale abuzive ? Daca ii dau in judecata sa imi recuperez aceste "discounturi" (pentru care am taiat factura), as avea castig de cauza ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura grupmodal grupmodal Vreau sa va prezint urmatorul caz cu care ma confrunt de ceva vreme si nu stiu cum sa il rezolv. Mai multe firme de distributie pentru a ascunde pretul real ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma consultanta comerciala - ce costuri/ taxe implica ... pgillda pgillda Infiintare firma consultanta comerciala - ce costuri/ taxe implica ? Este necesar un capital social minim si cat? Care este varianta cea mai avantajoasa ca ... (vezi toată discuția)
monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)