avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... consilier primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

consilier primar

2 ani vechime pe postul de consilier primar - facultate - Administratie publica terminata - constituie vechimea minima necesara in specialitatea studiilor pentru a te inscrie la concurs pentru secretar UAT?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:39, 9 Octombrie 2010
In principiu da.
Indiferent de nivelul ierarhic pe care-l ocupă în administraţia centrală de stat (ex. ministru secretar de stat ), în administraţia la nivel judeţean – secretar al judeţului, sau locală secretar al oraşului, comunei, această funcţie implică o pregătire deosebită, în toate domeniile de activitate, întrucât este cel care avizează/contrasemnează pentru legalitate actele emise de organele deliberative alese sau numite, trebuind să fie la zi cu toată legislaţia din fiecare domeniu de competenţă a acestuia ( Consiliul Judeţean , consiliile locale respectiv ale preşedintelui Consiliului Judeţean sau ale primarului).
art.57 alin .6 din Legea nr.188/1999(r2)
6)Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
a)2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de: şef birou, şef serviciu şi secretar al comunei, precum şi a funcţiilor publice specifice asimilate acestora;
b)3 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a).
nici pomeneala. :) pentru a putea fi consilierul primarului, nu sunt necesare studii de nici un fel....este incadrarea la cabinetul demnitarului, pe baza increderii personale.
ca sa inteleaga toti " consilierii primarilor" de pe aici... ar fi ca si cum dvs. sunteti absolvent al facultatii de drept, dar, lucrati ca si bucatar. chiar daca lucrati 5 ani in asemenea conditii, nu inseamna ca aveti vechime in specialitatea studiilor juridice. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru a detine functia de secretar al unei comune ContSters366526 ContSters366526 Am absolvit facultatea de zootehnie si urmez un master in administratie publica, pot detine functia de secretar al unei x comune?Mentionez ca momentan detin ... (vezi toată discuția)
Studii secretar primarie kta87 kta87 Buna ziua, as vrea sa aud ceva pareri de la experti in domeniu.:) Ce studii ai nevoie exact pentru a fi secretar de primarie????Sa spunem un exemplu... ... (vezi toată discuția)