Buna ziua,
Pe noi, pe cei de pe Avocatnet.ro, nu ne-ati intrebat, dar ne intrebati acum si ma bucur. :)
Fara nicio discutie, varsta standard de pensionare pentru 8 ani intregi lucrati in grupa I de munca se reduce cu 4 ani si 10 luni. Am verificat si eu anexa 3 a Legii nr. 19/2000 si indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta in noiembrie anul acesta. Cererea privind acordarea pensiei pentru limita de varsta impreuna cu actele se depun cel mai devreme cu 30 de zile inainte de 8 noiembrie.
Nu stiu cine v-a spus ceea ce voi cita mai jos din mesajul dvs., dar a gresit.
Repetand, recent, intrebarea, mi s-a spus ca raspunsurile anterioare se bazau exclusiv pe anexa nr. 3 din lege, dar ca pensionarea mea redusa in conditiile art. 167^1 nu mai e posibila, deoarece exista o anexa nr. 9 la norma de aplicare (Ord. nr. 340/2001) a Legii nr. 19/2000, care expliciteaza Anexei nr. 3 din lege.
Art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000 nu are absolut nicio legatura cu anexa 9 a Ordinului nr. 340/2001. Acest articol se aplica numai in corelatie cu anexa 3 a Legii nr. 19/2000. Am fi putut discuta despre anexa 9 a Ordinului nr. 340/2001 numai daca ati fi lucrat mai putin de 8 ani in grupa I de munca. In aceste conditii, nu v-ar mai fi fost aplicabile prevederile art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000.
Daca ati lucrat 8 ani intregi in grupa I de munca, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Depuneti dosarul de pensionare cel mai devreme in 8 octombrie 2010, cererea dvs. va fi admisa, deci veti primi si decizia de pensie, si drepturile aferente acesteia.
Succes in octombrie,
Gabriela Pintea