avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut bancar cu probleme
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut bancar cu probleme

Buna seara,
In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la banca eu stiind ca nu am nici un credit bancar am cerut detalii. Asa am aflat ca ex sotul contractase un imprumut bancar cu dobanda variabila in 2008 la care a folosit si o adeverinta de salariat si vechime in munca pe numele meu.Cum el nu mai platea ratele cei de la banca in disperare m-au sunat pe mine. Am facut "n" cereri in ceea ce priveste documentele depuse la dosar si modalitatea in care au fost obtinuti banii din credit. Asa am aflat ca adeverinta mea de salariat era depusa la dosar, cei de la banca trimitandu-mi o copie dupa adeverinta dar alte informatii nu.Am fost si la directorul de sucursala care a aprobat creditul dar nu am obtinut informatii mai multe. Ex sotul a depus documentele la banca in data de 14 august 2008 folosind atat adeverinta mea de salariat cat si pe a lui.In data de 1 august 2008 i s-a desfacut contractul de munca, in data de 14 a depus documentele la banca si pe 20 a semnat contractul de credit. In data de 11 s-a angajat cu o norma de 2 ore pe zi.Banca acum spune ca s-a produs frauda bancara.
Ce e de facut? Daca eu nu am fost la banca sa depun adeverinta mea de salariat la dosar, nu am semnat nici un document pentru a obtine ex sotul creditul pot fi acuzata? Este frauda bancara?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 00:00, 30 Septembrie 2010
In cele expuse de dvs sunt mai multe de discutat:
- in primul rand, cum a reusit ex sotul dvs sa obtina o adeverinta de salariat de la angajatorul dvs, fara ca dvs sa stiti acest lucru;
- in al doilea rand, daca a depus adeverinta eliberata pe numele dvs, la dosarul de credit, insemna ca venitul dvs a fost luat in calculul bugetului familiei si in mod logic la determinarea capacitatii de rambursare a creditului
- in al treilea rand, ex sotul fiind cel care a solicitat creditul, a devenit imprumutat, iar dvs codebitor (altfel nu face sens solicitarea adeverintei dvs). Un contract de credit este semnat atat de imprumutat cat si de codebitor sau codebitori, daca sunt mai multi.
Este greu de crezut ca, pana aici, ex sotul dvs a folosit toate aceste elemente, fara ca dvs, sa fiti in cunostinta de cauza. Puteti merge la banca si solicita informatii privind calitatea dvs in contractul de imprumut. Apoi, puteti face plangere penala pentru fals si uz de fals. In ceea ce priveste banca, nu ati fi fost contactata daca nu ati fi avut calitatea de codebitor in contractul de credit. Ex sotul nu a mai platit si in mod evident, banca isi va recupera creanta de la codebitor, daca debitorul nu mai poate sustine rambursarea creditului din motive financiare (lipsa unui venit din care sa achite datoria la scadenta).
Incercati sa clarificati aspectele mentionate si apoi hotarati ce veti intreprinde pentru a rezolva aceasta problema neplacuta legata de frauda bancara. Nu stiu in ce masura puteti proba, ca dvs nu ati cunoscut modul in care, ex sotul a obtinut acea adeverinta de venit pe numele dvs, a contractat acel credit la care, acum se inregistreaza restante, fara a fi solicitata sa participati la semnarea contractului de credit ca si codebitor.
Adeverinta de salariat si vechime in munca ex sotul a obtinut cu usurinta; lucram ambii la aceeasi companie. Eu nu am stiut de aceasta adeverinta pana in momentul in care mi-a fost trimisa in copie de la banca ca urmare a solicitarii mele in ceea ce priveste imprumutul si documentele depuse la dosar
Am solicitat de la banca de la administratia centrala prin cerere scrisa documentele; am mers si la sucursala unde a fost acordat creditul
De frauda bancara nu vorbesc eu ci reprezentantii bancii. Dansii sustin ca ex sotul prin faptul ca era angajat doar de 3 zile la momentul intocmirii dosarului de obtinere a creditului a facut o frauda
Eu am solicitat documente, extrase de cont de la banca respectiva dar nu am primit nici un document de la dosar.
Din cate mi-a expus verbal angajatul bancii numele meu nu este pe contractul de imprumut ci doar la rubrica garanti ar fi mentionat faptul ca sotul/sotia raspunde cu veniturile prezente si viitoare...ceva in genul.
Ce se poate intampla?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este frauda bancara? Nina1 Nina1 Buna ziua, La obtinerea unui credit bancar persoana titulara ce a contractat imprumutul a folosit adeverinta de salariu si vechime in munca, adeverinta ce ... (vezi toată discuția)
Codebitor intr-un contract de credit Nina1 Nina1 Buna seara. Sunt codebitor intr-un contract de credit persoana fizica ; am o nelamurire si anume - poti fi codebitor fara sa fi semnat pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Sunt indeplinite sau nu conditiile unei fraude bancare? Nina1 Nina1 Buna ziua 1. In timpul casatoriei sotul a contractat un credit de imprumut la banca garantat cu imobilul. Contractul de ipoteca a fost semnat de mine si de ... (vezi toată discuția)