Am o intrebare.Daca sotul meu e unic mostenitor din partea tatalui iar dupa decesul parintelui imparte masa succesorala cu mama lui,e posibil ca mama sa doneze unui alt fiu al ei,un imobil care e cuprins in masa succesorala,fara acordul sotului meu/.Sau exista vreun mod prin care aceasta poate viola drepturile sotului meu?Poate vinde,dona vreun bun din masa succesorala fara acordul sotului meu?
bunurile intrate in patrimoniul unei persoane ca urmare a acceptarii succesiunii pot fi instrainate fara acordul celorlalti comostenitori, in conditiile stipulate de legile romanesti in materie.
de regula, instrainarea poate fi facuta numai dupa iesirea din indiviziune.
instrainarea unui/ ambelor imobile poate fi facuta de comun acord de proprietari, pretul obtinut fiind impartit conform cotelor legale stabilite prin certificatul de mostenitor, 1/4 si 5/8.
in cazul imobilului in care detine 5/8, instrainarea poate fi facuta si fara iesirea din indiviziune numai daca celalalt comostenitor primeaste suma justa cuvenita partii sale de proprietate.
Mostenire
miturusanda
Nu sunt in relatii bune cu mama mea deoarece am divortat de sotie si vreau sa imi petrec viata cu o alta femeie..Am din casatorie o fetita. Nu am nici un bun ... (vezi toată discuția)