va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la vreun salariu compensatoriu dupa expirarea perioadei de preaviz de 20 zile lucratoare, cf. art. 73/L.53/2003-codul muncii cu modif. si completarile ulterioare, coroborat cu art. 74 alin. 2 din contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010. mentionez ca am lucrat la o directie pentru sport, detasata fiind la sala sporturilor care este preluata de consiliul local.
va multumesc.
Potrivit art.78 din CCMUN 2007-2010, aveti dreptul la un salariu compensatoriu, numai daca incetarea CIM s-a petrecut din motive ce nu tin de persoana salariatului.
Aceasta prevedere este doar una minimala, numarul de salarii compensatorii putand fi mai mare, in functie de contractele colective (de ramura sau unitate) aplicabile categoriei de salariati din care faceti parte.
contract colectiv de munca nu avem, iar pe ramura, nu stiu.
incetarea contr. de munca se face din cauza reorganizarii.
sunt bugetar cu c.i.m. (contractual).
multumesc.
cum aflu daca pe ramura de activitate nr. de salarii este mai mare sau nu?
În cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
eu am lucrat la o directie judeteana de sport pana la data de 01.07.2010 cand am fost detasata pt. 12 luni la sala sporturilor care a fost preluata de administratia domeniului public si privat, in subordinea consiliului local. cu data de 23.09 am primit preaviz de la directie care este in subordinea autoritatii nationale pt. sport si tineret buc. , care la randul ei este in subordinea min. educatiei si cercetarii.
mentionez ca de la 01.07 suntem platiti de ADPP care doreste sa se faca societate (nu stiu de care, se pare ca SA) si sa ne angajeze, va rog sa-mi spuneti daca ne poate angaja si daca nu, la cate salarii avem dreptul , gandind ca ramura ar fi sport.
va multumesc mult.
Preaviz
midadu
In situatia in care am primit preaviz pentru incetarea activitatii din initiativa angajatorului (restrangerea activitatii) cate ore trebuie sa vin la serviciu ... (vezi toată discuția)
Somaj
ioanatm
Buna ziua,
Daca o firma din domeniul constructiilor are 13 angajati si vrea sa concedieze 5, cate zile preaviz trebuie sa acorde, 15 sau 20? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)