avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt obligat la coplata unui gard nou?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt obligat la coplata unui gard nou?!

Buna ziua.

Cu vecina am deja un gard de tabla(jumatate) si gard de sarma. Dansa vrea sa schimbe gardul de sarma invocand ca este vechi si deteriorat. In realitate nu are nimic, e foarte practic dar inestetic. M-a chemat in instanta fortandu-ma sa platesc si eu si sa acopar cheltuielile de judecata, in baza art. 584 cc si 274 c.pr.c

Pe terenul respectiv nu locuim. E tinut doar ca si gradina. Este in oras. Nu e in interesul meu sa investesc in gard.

Ce sugerati? Sa platesc sau nu?

Cum pot sa scap basma curata?

Plus, pe citatie a gresit total adresa. Scrie ca eu am domiciliu la adresa respectiva, dar nu il am. Plus a gresit numele, plus grefierul a gresit anul la numarul dosarului. Plus a gresit si adresa gresita, a confundat numarul casei cu casa vecinului. Oare pot amana?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:28, 30 Septembrie 2010
Mai adaug ceva.

Dansa are o camera de filmat indreptata spre poarta mea, de pe casa ei, de la etajul 1. Nu stiu daca camera e reala sau e de forma(arata reala).
1.Vedeti daca nu exista vreun obicei al locului referitor la care dintre vecini este obligat sa faca gardul.
2.Daca acest gard este functional, respectiv raspunde integral necesitatii delimitarii celor doua proprietati, Dv. nu puteti fi obligat la cheltuieli voluptuarii ( respectiv de ridicare a nivelului estetic al acestuia).
3. Puteti cere aminarea pentru remedierea neregularitatilor procesuale pe care le-ati sesizat.
4. In legatura cu camera indreptata spre proprietatea Dv. , aceasta este o problema distincta de cele de mai sus referitoare la o ipotetica servitute de vedere pe care o are sau nu vecinul asupra proprietatii Dv.La montarea camerelor Dv. v-ati dat acordul si in ce forma sau nu ?
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

1. Da, exista un obicei, dar Dansa nu vrea sa fie de acord cu el. Dupa obicei, Dansa este responsabila de gardul in cauza. Noi am ridicat gardul din dreapta, dansa trebuie sal ridice cel din dreapta ei(stanga nostra).
2. E perfect functional. Eventual as putea sa il intrept in alocuri, stalpii fiind putini inclinati inspre partea me(nu a dansei)

4. Nu mi-am dat nici un acord.

Va myultumesc inca o data. Voi consulta un avocat local pentru a fi sigur.
eu va sugerez sa platiti jumatate din costurile necesare inlocuirii gardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine construieste gardul? dora negrea dora negrea Cine ma poate lamuri cu urmatoarea problema. M-am mutat la tara, la 3 km de Arad, si niciunul din vecinii mei nu vrea sa faca gard. Am solicitat prin act ... (vezi toată discuția)
Construirea unui gard din placi de beton SPavel SPavel Buna seara I Va rog sa ma sfatuiti I Vreau sa construiesc un gard din placi de beton de 2 m inaltime , intre propri-etatea mea si proprietatea vecina ( ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu o problema. am niste vecini nesimtiti, ... Cristian-Emanuel Cristian-Emanuel Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, care in loc sa le faca pasarilor tarc acoperit, ridica gardul de sarma dintre curtea lor si ... (vezi toată discuția)