avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere copiilor nascuti in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere copiilor nascuti in strainatate

fetita mea este nascuta pe data de 15.01.2004 in istambul si din 2005 sint in tara dar nu mia dat nimeni un certificat de nastere fetitei ma tot plimba de colo colo spun ca nu iei trebuie sami dea ca nu au mai vazut ca un minor sa aibe carte de identitate si nu certificat de nastere cei de aici din urziceni jud ialomita nu stiu ce sa faca si unde sa ma trimita eu ce trebuie sa fac unde sa merg sa scot certificatul fetei.fata este pe numelemeu de fata deoarece nu eram casatorita atunci dar acuma sint casatorita aici in romania.ce acte imi trebuie si unde sa le depun.? cei de la starea civila de unde apartin nu stie nimic. eu ce sa fac ? unde sa merg?
Cel mai recent răspuns: pantiru ioana , utilizator 14:13, 2 Octombrie 2010
Transcrierea certificatului de nastere emis in strainatate


Copiii nascuti in strainatate au fost inregistrati, bineinteles, de catre autoritatile straine competente. Parintii cetateni romani, sunt obligati în termen de 6 luni de la data întoarcerii în tara, sa ceara transcrierea certificatelor de nastere straine în registrele civile de la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în tara, pentru a obtine, pentru copii lor, certificate de nastere romanesti.



Acte necesare
certificatul de nastere original si o copie xerox legalizata a acestuia;
traducerea în limba romana a certificatului, autentificata de un notar public din Romania;
copia xerox a cartii de identitate a parintelui care solicita transcrierea certificatului strain de nastere;
adeverinta de domiciliu pentru cetatenii romani cu domiciliul legal în strainatate- eliberata de Biroul Evidenta Populatiei local;
copia xerox legalizata a certificatului de casatorie al parintilor (daca este cazul);
declaratie pe proprie raspundere data la notar, în cazul în care la rubrica numele de familie al mamei este trecut numele de fata, din care sa reiasa faptul ca poarta nume comun cu al tatalui( cazul în care nasterea s-a produs în Ungaria, Italia etc.
unde sa le depun? unde se afla acel birou daca eu sint de la tara .primaria de aici nu stie nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de nastere romanesc ALUNDRA09 ALUNDRA09 Buna ziua, avem un baietel de 1 an de zile,nascut in Franta.Deoarece dorim sa facem o vacanta in Romania,ne intereseaza actele necesare pentru obtinerea ... (vezi toată discuția)
Bebe nascut in spania-alocatie romania gabymad77 gabymad77 buna,am nascut in spania in mai 2009, ce mar interesa ar fi de ce acte as avea nevoie pt a primi alocatia in tara-in spania nu am primit nici 1 euro-si ce ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)