avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale proprietarii de companii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

proprietarii de companii

Exista in Romania inregistrat undeva cine este proprietarul societatii X? De exemplu SRL. Daca e administrator se cheama ca este proprietarul firmei?
Dar intr-un SA?
Va multumeste ignoranta:D
Cel mai recent răspuns: kulta , utilizator 14:15, 19 Decembrie 2007
Solicitati la ORC un certificat constatator pt.firma in cauza si acolo veti gasi raspuns la intrebarea DVS.
Cred ca nu m-am exprimat explicit.
De exemplu in strainatate, proprietarul companiei nu este neaparat administrator sau director sau angajat, este doar proprietar si nu apare niciunde cum ca el ar fi acela. In Romania exista obligatia de a te inregistra ca proprietarul firmei?
"Proprietar de firma" in Romania inseamna ca este asociat sau actionar in unul din cele 5 tipuri de societati si este inregistrat la ORC . In cazul unui SA sunt inregistrati actionarii fondatori si/sau cei importanti. Daca nu face parte din una din aceste categorii trebuie sa incercati la Registrul actionarilor(fie la o societate de registru independent din localitatea respectiva fie la sediul societatii). Potrivit legii cei care tin aceste registre sunt obligati sa va dea informatiile privind structura actionariatului.
Pt.SRL obtineti totul de la ORC asa cum am aratat mai sus.
#-o proprietarul companiei...

Sunt cinci feluri de societati comerciale reglementate in Romania. Cele mai importante: societatea cu raspundere limitata - SRL si societate pe actiuni - SA.

Asociatii din SRL (sau asociatul unic) si actionarii din SA, adica detinatorii fractiunilor din capitalul social (numite parti sociale la SRL si actiuni la SA) ar fi ceea ce dvs numiti "proprietarii companiei".

Pentru a afla cine sunt asociatii sau actionarii unei sociatati puteti formula o cerere de informare la Registrul Comertului. (nu sunt deloc oculti, ca in alte sisteme de drept).

Mony, iti multumesc mult pentru lamuriri.
Orice informatie mi-e foarte utila.

Alte discuții în legătură

Acte magazin alimentar ady1974 ady1974 doresc sa cumpar un magazin alimentar care este in functiune,ce acte trebuiesc facute pentru a fii proprietarul firmei nu a locatiei aceea o iau in chirie,nu ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)
Tot despre documentatia necesara constituirii firmei cris_cd cris_cd Ok,despre documentatie am mai gasit cate ceva pe internet,insa care este scopul,motivul pentru care legiuitorul solicita aceasta domentatie.Stie cineva sa-mi ... (vezi toată discuția)