buna ziua
mi sa intamplat ceva ciudat.dupa o sapt de la casatorie ,sotia mea a luat o la bataie si injuraturi pe mama .eu acuma vreau sa divortez .cum sa fac?
Ce sa spun..astfel de iesiri necontrolate spun multe despre persoana respectiva pentru ca indiferent care era motivul discordiei, asa ceva nu se face.. insa poate este bine sa ma asteptati o perioada, sa vedeti daca a fost o intimplare nefericita sau chiar situatia este scapata de sub control.
Pentru ca a trecut doar o saptamana de la incheierea casatoriei, nu cred ca este totusi momentul sa luati in pripa aceasta decizie.
un sfat dar nu de la profesionist, ci de la om: nu va pripiti.
acum, procedura: cerere de divort depusa la judecatorie insotita de certificat de casatorie in original, taxa de timbru 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei; va trebui sa administrati proba testimoniala ptr. a dovedi deteriorarea iremediabila a relatiei de casatorie.
avocat Cristina Popescu
Procedura de divort:
-actiunea se depune la instanta in raza careia se afla ultimul domiciuliu comun al partilor,
-actiunea de divort trebuie motivata si probata, mai exact reclamantul trebuie sa probeze faptul ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si casatoria nu mai poate continua.
-probe :martori care pot fi si rude si inscrisuri.( banuiesc ca nu aveti copii minori nascuti inainte de casatorie si recunoscuti -asa ca nu am sa dezvolt subiectul copii ),
-taxa de timbru 39.00 lei. timbru jud. 0,30 lei.
Alte discuții în legătură
Vreau sa divortez
ianap
Asa cum am scris in subiect, as vrea sa divortez...fara valva daca se poate. As dori sa mentionez ca nu am nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)