avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... ce face programul COBIAN BACKUP??
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

ce face programul COBIAN BACKUP??

Recent ne-a fost instalat pe laptop-urile de munca un program COBIAN BACKUP 10 SETUP, VERSION 10.1,1.198, SIZE 14,7 MB. Inteleg ca salveaza pe server toate fisierele noastre.
Intrebarea mea este, aveti idee daca salveaza si site-urile vizitate pe net?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 12:05, 15 Octombrie 2010
Este un program gratuit de back-up.Intr-o institutie unde se lucreaza in retea, este nevoie de asa ceva.
Cobian Backup lucrează în spate și necesită resurse de sistem foarte puține. Fiecare fișier sau folder care este luat în back-up este copiat într-o altă locație de disc sau pe un dispozitiv extern și este pur și simplu o copie de siguranță a fișierului original.Poți fie să copiezi fișierul în versiunea originală fie comprimată.

Nu salveaza site-urile, dar undeva pe sistem tot raman cele accesate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
ContSters168365, utilizator
Deci, inteleg ca acest program nu are memoreaza site-urile vizitate. Ziceti ce ele raman oricum undeva salvate pe server. Dar acest lucru nu se intampla numai la cerere? Adica, presupun ca trebuie facute niste setari speciale pentru asa ceva, iar compania de it cu care avem noi contract, presupun ca fac acest lucru numai la cererea noastra expresa, nu?
De asemenea, stiu ca se pot face niste setari din internet option pt a nu ramante memorate site-urile vizitate.
Multumesc
Puneti history la 1 days si site-urile vizitate se sterg a doua zi. Oricum, situatia nu e simpla pentru ca e posibil sa aveti oricum instalate programe remote sau de spionaj.
Setarea din options de care mentionati face ca browserul sa salveze sau nu istoricul paginilor vizitate. Insa aceasta nu e folosita de catre cineva care vrea sa va monitorizeze activitate.

De regula monitorizarea de face pe server sau routere. Calc dumneavoastra se conecteaza la internet printr-un server, router etc. Acesta poate fi configurat, sau se pot folosi diferite aplicatii care monitorizeaza traficul de date pentru anumite IP-uri.
Concluzia e ca daca exista o astfel de monitorizare pe server puteti sa face cate setari vreti pentru ca tot veti fi monitorizat.
Da, daca se foloseste un server proxy, ei pot vedea orice site ati accesat.

Alte discuții în legătură

Accesul angajatorului la adresa mea de email CristinaoBv CristinaoBv Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema: de aproximativ 4-5 luni sunt in concediu de risc maternal, asadar nu mai merg ... (vezi toată discuția)
Care este tara de publicare a unui site web user_ro user_ro Care sunt criteriile dupa care se determina care este tara de publicare a unui site web? Cea in care este (fizic) serverul care gazduieste site-ul? Cea in ... (vezi toată discuția)
Vizualizare dosar fiscal anaf mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! va solicit ajutorul in urmatoarea problema: ma loghez pe site-ul anaf cu certificatul digital, accesez aplicatia dosar fiscal, dar imi apare ... (vezi toată discuția)