avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accesul angajatorului la adresa mea de email
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accesul angajatorului la adresa mea de email

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema: de aproximativ 4-5 luni sunt in concediu de risc maternal, asadar nu mai merg la servici. Cand am intrerupt activitatea, angajatorul mi-a cerut parola sau sa NU ma deloghez de la adresa de email de servici, care foloseste numele meu si semnatura mea electronica, sub pretextul ca sa se poata urmari si redirectiona viitoarele email-uri. In tot acest timp, in paralel, atat eu, cat si angajatorul, am avut acces la adresa mea de email, eu de pe telefonul personal, iar angajatorul de la birou, de pe laptopul de servici. De aprox o saptamana, s-a schimbat serverul si automat setarile la email, cu noi parole pentru adresele noastre, care se afla la adminiatratorul firmei. Nu reusesc sa intru in posesia noii mele porole de la adresa de email de servici, desi am solicitat-o, pentru a o folosi de acasa strict in scop profesional, si nu mi se pare normal ca angajatorul sa aibe in continuare acces la adresa de email cu numele meu, in lipsa mea. Astept parerea dvs.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 15:09, 2 Martie 2017
este adresa dvs. personala de mail - de tip CristinaoBv@yahoo sau dvs@angajator.ro?
Se refera la "adresa de email de servici".
Probabil e o lipsa de coordonare in comunicare. Atat timp cat dvs sunteti intr-o situatie mai speciala cu probabilitate mare de a nu va putea indeplini atributiile, mi se pare normal ca la serviciu sa aveti un om de back-up. Partea de care va ocupati Dvs trebuie sa fie preluata de cineva in absenta dvs. pentru ca, altfel nu am mai putea avea concedii de nici un fel.
Va inteleg teama ca adresa dvs sa nu fie utilizata in alt scop. Cred ca repetarea solicitarii de obtinere a noii parole si o discutie clara si directa cu persoana responsabila va rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La două zile după demisie, cineva de la firma la care am lucrat mi-a accesat e-mailul personal. mă pot îndrepta împotriva companiei pentru acces ilegal? Vladco80 Vladco80 La doua zile de la demisie mi-a fost accesat emailul personal de la sediul din tara si din Germania al firmei la care am lucrat. E un cont de Gmail, au ... (vezi toată discuția)
Ce face programul cobian backup?? adela05 adela05 Recent ne-a fost instalat pe laptop-urile de munca un program COBIAN BACKUP 10 SETUP, VERSION 10.1,1.198, SIZE 14,7 MB. Inteleg ca salveaza pe server toate ... (vezi toată discuția)
Neglijenta sau violare de corespondenta email? ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt proprietarul unui laptop (hardware si software) in baza facturii pe care o detin. Laptopul respectiv a fost imprumutat unei alte persoane care ... (vezi toată discuția)