ciobanu mihail nelu a scris:
trebuie avut in vedere motivul pentru care s-a transmis laptopul in folosinta celeilalte persoane si motivul pentru care aceasta la inapoiere nu si-a sters toate lucrarile ce pot fi considerate strict personale. de vreme ce mi s-a remis in proprietate, evident este ca sunt indreptatit sa folosesc in intregime programul calculatorului . nu stiu insa natura activitatii profesionale sau personale in care a fost intrebuintat acest calculator atat de catre dvs. dar si de celalata persoana.
E simplu. sunt divortat si am cumparat laptopul ptr fiica mea minora. desigur am pastrat factura si cert garantie. Mama si-a setat contul de email de serviciu pe acest calculator ptr a avea posibilitatea sa-l accesesze de acasa. Fiica mea a primit un laptop nou, mai mare si mi l-a returnat pe cel vechi. Incercand sa-l..curatz, am descoperit aceasta legare on-line. Mama mi-a facut plangere. Repet, plangerea a fost facuta in nume personal, desi contul de email apartine firmei la care lucra, acestia neconstituindu-se in parte vatamata intrucat, desigur, nu au constatat un atac informatic ci doar logari firesti de pe un alt terminal. Desi am fost indicat in plangere ca unic suspect (fiind imediat chemat la IGP ptr declaratii), DIICOT a declansat chipurile o urmarire penala in rem, individualizand-o asupra mea la 1 an dupa plangere si in urma demersurilor mele de urgentare a cercetarilor. As vrea sa va intreb (ptr ca se pare catre asta ma indrept, procurorul neavand o intentie clara de a ma da in judecata) care e perioada de prescriere relativ la art42/alin3 CP, si de cand se considera ca aceasta perioada de prescriere a inceput sa curga?