avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea secretului corespondentei electronice?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea secretului corespondentei electronice?

buna, am intampinat de curand o problema cel putin uimitoare daca nu ciudata.cerand ajutorul unui prieten francez pentru a reinstala windowsul pe computerul meu, acesta ma ajutat, dar cand am setat parola pentru user acesta a memorat-o.cateva zile mai tarziu el imi trimite un email in care imi spune ca a folosit-o pentru a verifica adresa mea de email, mentionez ca parola era aceeasi, deci a avut acces la toate informatiile si activitatile mele personale.poate fi considerata ca violare a intimitatii?am nevoie de sfatul unui avocat mai ales daca pot sa combat asta in instanta.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 19:18, 2 Iulie 2013
da puteti actiona in instanta , insa v-ati gandit cum probati acest lucru ? mai bine schimbati parola ...
multumesc pentru raspuns.parola este schimbata deja.ca dovezi toate mail-urile in care el singur spune ce si cum a facut nu se pot considera dovezi?mai ales ca el se afla in Franta la momentul respectivm deci se poate urmari IP- ul computerului.multumesc inca o data
Se poate urmari adresa IP doar daca o aveti pe un mail de la el prin care va spune ca a accesat casuta de mail. Nu se poate urmari o adresa IP de acum 10 luni de exemplu. In plus nu stiu daca ar fi de folos, pentru ca ar putea folosi o adresa IP mobila care se schimba tot timpul chiar daca sta pe loc. Exemplu este conectarea la internet prin modem 3G sau cu smartphone-ul, intotdeauna veti avea o alta adresa IP. Cat despre parole, sugerez sa va puneti singura parola si daca este cineva care va face instalarea si aveti dubii, dupa plecarea persoanei schimbati parola. Totodata sugerez ca parola sa o faceti din caractere alfanumerice eventual si caractere, pentru conturile de email si site-urile de socializare. Un exemplu simplu ar fi "cafea" care poate fi folosit ca parola astfel k@f3@ sau *caf2@_ sau orice alta combinatie si va asigur ca este foarte greu daca nu chiar imposibil de spart o astfel de parola fara un acces fizic la calculatorul dvs sau folosirea de virusi pe calculatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont email spart Vanda5 Vanda5 Cred ca cineva mi-a intrat in contul de email. Exista vreun termen in care se poate face plangere? (vezi toată discuția)
G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)