avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont email spart
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont email spart

Cred ca cineva mi-a intrat in contul de email. Exista vreun termen in care se poate face plangere?
Cel mai recent răspuns: Chiparos , utilizator 23:13, 20 Aprilie 2011
ce probe aveti ca s-a accesat neautorizat contul de mail?
ca principiu in 2 luni de cind ati luat la cunostinta despre producerea faptei.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
A fost trimis un mesaj de pe adresa mea. Acel mesaj a fost sters, iar cel care l-a primit nu doreste sa se implice. Se poate face ceva?
sa luati citeva masuri de prevenire minimale: schimbati parola periodic, incercati sa o complicati cit mai mult adica stabiliti ca parola o insiruire alfanumerica de cel putin 8 caractere.
este aproape imposibil sa demonstrati ceva , mai ales daca este un cont de email de pe o platforma publica(msn, yahoo, goagal ......:D
"Cred ca cineva mi-a luat contul de email " ....citez din mesajul dvs.Nu cred ca puteti dovedi acest lucru, aceste lucruri se intampla zilnic.Exact cum ati fost sfatuita, incercati sa schimbati parola, sa nu deschideti corespondenta pe toate calculatoarele dintr-o retea ( ma refer servici, prieteni etc ).
Ar trebui sa rugati pe cel care a primit mailul sa verifice IP-ul de unde a fost trimis. Apoi puteti face plangere care societatea care gestioneaza serviciul de net (rds ups,...etc). IP se vede in full header.
Se poate depista orice....de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Trebuie sa existe o cerere de la parchet.....si va tine ceva timp cercetarea...adica ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice? deatacitta deatacitta buna, am intampinat de curand o problema cel putin uimitoare daca nu ciudata.cerand ajutorul unui prieten francez pentru a reinstala windowsul pe computerul ... (vezi toată discuția)
Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat meriadoc meriadoc Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi ... (vezi toată discuția)