avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inculpat pentru abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inculpat pentru abuz in serviciu

buna ziua!as vrea sa stiu care este pedeapsa pentru abuz in serviciu?inculparea este art.246,
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:11, 1 Octombrie 2010
Buna ziua.Pedeapsa pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prevazută de art.246 din C.Penal, este inchisoare de la 6 luni la 3 ani
multumesc!persoana in cauza nu are cazier,nu a avut nici o problema cu legea,pedeapsa va fi cu suspendare?
Depinde foarte mult de incadrarea juridica a faptei, in sensul ca abuzul in serviciu poate fi cea prevazuta de art. 246, 247 sau 248.In functie de aceasta incadrare, cat si de circumstantele reale si personale, va poate fi aplicata o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau o pedeapsa cu executare. Pentru a fi posibila aplicarea unei pedepse cu suspendare este necesar ca pedeapsa aplicata sa fie de cel mult 3 ani .Daca veti beneficia de circumstante atenuante este posibil sa primiti o pedeapsa spre minim, situatie in care aveti sanse sa primiti opedeapsa cu suspendare. Succes.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
ART. 246. Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
In functie de probele de la dosar si conduita, mai ales ca persoana respectiva nu are cazier va fi aplicata o condamnare cu suspendare.
Succes!
Pedeapsa este cuprinsa intre 6 luni si 3 ani si se poate dispune suspendarea in functie de probatoriul administrat in cauza.

avocat Radu Stan

Alte discuții în legătură

Pedepse pmrs pmrs care ar fi pedepsele pentru urmatoarele fapte?: abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la folosirea sau prezentarea ... (vezi toată discuția)
În cât timp se prescrie abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor? DANNYDANIYEL DANNYDANIYEL Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor Art. 246. - Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am tot citit articole pe internet, legate de abuzul ... dobosancamelia25 dobosancamelia25 Buna ziua! Am tot citit articole pe internet, legate de abuzul in serviciu, in care era mentionat \"daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul ... (vezi toată discuția)