In Bucuresti in cadrul unui proces bazat pe conventia de la Haga se hotareste ca minorul ramine in tara la mama si nu va fi extradat. Instantele din provincie refuza sa incredinteze ca urmare minorul mamei sustinind ca organele germane sunt competente sa hotareasca incredintarea. Nu se pune in aplicare regulamentul UE 2201/2003.luind in considerare faptul ca minorul este cetatean roman de doi ani pe pamint romanesc?
Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului, din 27 noiembrie 2003, privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie matrimoniala si in materia raspunderii parintesti se aplica, oricare ar fi natura instantei, si materiilor civile privind atribuirea, exercitarea, delegarea, retragerea totala sau partiala a raspunderii parintesti , cum ar fi incredintarea si dreptul la vizita.
Potrivit acestui regulament, instantele judecatoresti dintr-un stat membru sunt competente in materia raspunderii parintesti privind un copil care are resedinta obisnuita in acest stat membru la momentul la care instanta este sesizata.
asa ma gindeam si eu ca se aplica,dar se pare ca in vestul romaniei nu numai ca nu se aplica,dar se pare ca nici nu au prea auzit de toate legile comunitare...si sa se osteneasca sa caute este prea mare pretentie...sa vedem daca anumite sesizari la DNA,consiliul suprem al magistraturii,cit si informarea presei,le vor anima pe distinsele doamne pe viitor sa se documenteze mai bine...nu de alta,dar au dat de dracu!
La DNA poate mai putin sa se rezolve pentru ca ei se ocupa mai mult cu fapte de coruptie, dar la Consiliul Superior al Magistraturii sau la Ministerul Justitiei posibil sa ai o cale de a rezolva problema ta.
Intr-adevar se pune intrebarea "Cati din magistratii tarii cunosc reglementarile comunitare?"#-o
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Competenta
Mary355
este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)