avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... nu se mai platesc taxele de 10% si 0.5% pt PFA-uri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

nu se mai platesc taxele de 10% si 0.5% pt PFA-uri

stimati colegi
rog o lamurire
am aflat cum ca nu s-ar mai plati din septembrie taxele de 10% si 0.5 % pentru PFA-URI.
stiti ceva?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:50, 2 Octombrie 2010
Începand cu data de la 13.09.2010, ca urmare a modificarii OUG nr. 58/2010 de OUG nr 82/2010, nu se mai plateste contributie somaj (0,5%) si CAS (10,5%).
Dar, se plateste CAS in cota de 31,3% in baza Legii nr. 19/2000, cum a fost inainte de 1 iulie 2010 (data intrarii in vigoare a OUG nr. 58/2010).
Deasemenea se mai plateste contributia de sanatate in cota de 5,5% in baza Legii sanatatii nr. 95/2006, art. 257.
:offtopic:
si interventie moderator

Utilizatorul a dublat mesajul dar pentru ca raspunsul merita pastrat voi inchide acest subiect (nu il voi sterge).

Dublarea mesajelor nu este permisa conform regulamentului de postare.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata somaj pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Am inteles ca pentru perioada de dupa 10 septembrie plata somajului este facultativa, insa am citit un articol despre modificarile ANAF. Plata ... (vezi toată discuția)
Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Conventii civile ContSters70070 ContSters70070 Am incheiate cateva conventii civile de prestari servicii. Se calculeaza impozit la venitul realizat dar si contributia de 5,5% pentru sanatate. Aceste ... (vezi toată discuția)