avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care este termenul legal de motivare a unei sentinte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care este termenul legal de motivare a unei sentinte penale?

fiul meu are un dosar de intrerupere a executarii pedepsei(oug 195)pe social termenul a fost in 03 09 2010 ,insa instanta nu a motivat respingera cererii cu toate ca am depus si recurs, am facut si cerere de urgentare a motivarii.poate pierde afacerea pe care o are fiind respinsa cererea de intreruper si asteptand motivarea. ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 3 Octombrie 2010
Termenul de redactare al hotararilor penale este de 20 de zile de la data pronuntarii hotararii-termenul este unul de recomandare.;)
s-ar putea pana sa se judece recursul, hotararea sa fie motivata. asta in mod cert. nu prea sunt sanse in recurs, in astfel de procese daca nu este bine motivata cererea. faptul ca pierde o afacere nu este un motiv pentru instanta.
in general instantele penale motiveaza sentintele in maxim trei saptamani.
Degeaba va grabiti cu redactarea nu veti reusi nimic nici in recurs.
Se va redacta in termen legal.Nu se iau in seama cererile daca partea nu are sanse in recurs.
important este ca a inaintat recurs . motivarea v-a sosi si sunt convins ca in momentul in care ajunge recursul la instanta de fond aceasta se va grabi sa trimita sentinta penala in extensio.
oricum foarte greu de iesit pe o intrerupere in conditiile expuse de dvs deoarece poate mandata pe cineva sa se ocupe de afacere pana isi ispaseste pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Motivarea deciziei pronuntata in recurs de catre iccj. timp ContSters40598 ContSters40598 Rog pe cei care au avut recent dosare la ICCJ, sectia penala, sa imi spuna ca perioada de timp, cat dureaza motivarea unei decizii pronuntata de preainalta ... (vezi toată discuția)
Cerere urgentare stanceni stanceni Buna ziua! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o cerere de urgentare a redactarii motivarii? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna ... (vezi toată discuția)