avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare divort amiabil, fara copii fara nimic de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare divort amiabil, fara copii fara nimic de impartit

Buna seara!
Va rog sa ma sfatuiti ce acte am nevoie pentru a intenta actiunea de divort pe cale amiabila; nu avem copii, nu avem nimic de impartit.
Am inteles ca trebuie formulata o cerere insa nu stiu cum sa o formulez.
Mentionez ca in momentul de fata nu am venituri si am inteles ca in acest caz nu trebuie sa platesc taxa de 39 ron?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vanessa V , utilizator 00:24, 2 Octombrie 2010
cererea de divort al carui model gasiti pe google, certificatul de casatorie si copii de pe buletin.
in aceiasi situatie am fost si eu...dar nu stiu daca in cazul in care nu aveti venituri va trebui sau nu sa mai platiti taxa de 39 de lei...ce va pot spune ca desfacerea casatoriei sa pronuntat de la prima infatisare...si important ar fi sa fie din culpa comuna...adica,nu mai trebuiesc invocate motivele
Va multumesc pt raspuns! Am gasit deja mai multe modele de cereri. As mai avea o intrebare, va rog. In momentul depunerii cererii trebuie in mod obligatoriu sa se prezinte ambii soti? Sau ajunge daca se prezinta doar unul dintre cei doi?
nu..e de ajuns sa va prezentati dv sau sotul...in cazul in care va veti prezenta dv veti avea calitatea de reclamant iar sotul de parat...important e sa fiti de acord cu desfacerea casatoriei...deci nu conteaza
si am uitat scuze..... va mai trebuie si o copie C.I.a sotului

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru divort? laura28 laura28 Buna ziua, Sunt casatorita de un an , si vreau sa divortez . Nu dispun de bugetul necesar pentru a platii un avocat asa ca am nevoie de ajutor deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)