avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

salut,cand pot sa cer reabilitarea in instanta daca am fost condamnat in 19 dec.200 la 6 ani inchisoare si m-am eliberat in 24 mai 2004?
poate sa-mi raspunda cineva?
cat timp trebuie sa treaca de la condamnare ca sa pot sa cer reabilitarea?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:27, 8 Octombrie 2010
Conform legii, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani – termenul de reabilitare este de 5 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
Cam prin 2012 puteti face cererea de reabilitare.
catalin-candidatu a scris:

salut,cand pot sa cer reabilitarea in instanta daca am fost condamnat in 19 dec.200 la 6 ani inchisoare si m-am eliberat in 24 mai 2004?
poate sa-mi raspunda cineva?
cat timp trebuie sa treaca de la condamnare ca sa pot sa cer reabilitarea?
va multumesc

Care este data condamnarii? .. intrucat se pare ca ati fost eliberat inainte de implinirea pedepsei de 6 ani ...
Calculul termenului incepe de la data cind a luat sfirsit executarea pedepsei.
Pe de alta parte este necesar sa fie indeplinite si alte conditii, respectiv sa nu fi suferit o alta condamnare,sa aveti existenta asigurata din munca sau alte mijloace oneste,sa fi avut o conduita corespunzatoare sa fi achitat toate cheltuielile din proces.
Daca ati fost eliberat conditionat calculul termenului de reabilitare incepe sa curga de la data la care pedeapsa poate fi considerata ca executataq, adica la expirarerea restului de pedeapsa ramas dupa liberarea conditionata. Deci tot dupa trecerea celor 6 ani.
multumesc pentru raspuns.inseamna ca daca am fostcondamnat in 2000 la 6 ani pedeapsa expira in 2006 .,deci acum as putea sa cer reabilitarea in instanta nu?
multumesc(am fost condamnat pe 19 dec.2000 la 6 ani inchisoare si m-am eliberat pe 24 mai 2004)
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
catalin-candidatu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o ped.de 7 ani cu executare- cand se poate reabilita? uzzy_contele uzzy_contele Condamnat la 7 ani inchisoare cu executare. data arestarii :05.12.2005 eliberat conditionat in luna martie 2010, dupa executarea a 4ani si 4 luni din ... (vezi toată discuția)
reabilitarea judecatoreasca a pedepsei de 10 ani pentru omor- calcul termen liviaioana liviaioana Buna ziua, daca X a fost condamnat in 2004 la 10 ani inchisoare pt omor si a fost eliberat in 2009, cand are dreptul sa-si faca reabilitarea? (vezi toată discuția)