am pe rol un proces pentru incredintare a minorului si am fost din nou amanata pentru un viciu de procedura, care nu mi s-a comunicat la prima infatisare.
Bref, copilul este rezultat dintr-o relatie nematrimoniala, tatal este cetatean strain, si a fost citat la domiciliul din strainatate in luna august, luna cand el a venit in Romania pentru vacanta cu copilul. L-am instiintat de proces, noi avand initial o intelegere verbala ca minora sa ramana in grija mea si sa-mi plateasca o pensie alimentara, ceea ce a facut din prima sa luna de viata. Fiind in tara a dat o declaratie la notariat , in prezenta unui traducator autorizat prin care admitea ca este la curent cu procesul si ca este de acord ca minora sa-mi fie incredintata, cerere pe care am depus-o la dosar. La prima infatisare, judecatorul mi-a spus ca ancheta sociala este prea sumara si sa aduc martori care sa spuna mai multe detalii despre conditiile in care traieste copilul, precum si adeverinta cu veniturile mele si o declaratie de mana din partea tatalui ca se angajeaza sa-i plateasca o pensie alimentara de 200 de euro.
La al doilea termen, cel de pe 1 octombrie, m-a amanat din nou, desi i-am adus adeverintele cerute, si n-a vrut sa asculte nici martorul, zicand ca este un viciu de procedura, deoarece paratul a fost citat in Franta in limba romana (ca ea nu avea de unde sa s si ca recipisa de primire nu s-a intors inca din Franta. Desi i-am aratat o copie dupa citatia pe care a trimis-o in Franta si pe care mi-a dat-o tatal copilului, a refuzat sa ma asculte, a zis ca procedura de citare nu a fost indeplinita in mod legal, adica nu are dovada ca tatal a primit petitia si m-a amanat din nou peste inca o luna jumatate, timp in care mi-a spus ca va emite o noua citatie, pe care s-o dau la tradus in franceza unui traducator autorizat si apoi s-o intorc la judecatorie ca s-o trimita ei din nou.
Dar tatal copilului stie de proces si de citatie, a dat declaratie la notariat, declaratie care se afla in dosar.
In plus, judecatoarea nu mi-a spus de prima ora despre acest viciu si mi-a cerut sa aduc altceva la a doua infatisare.
Am cautat starea dosarului meu pe net si acolo am vazut ca ea consemnase altceva pentru prima amanare: cercetare venituri parat, desi nu mi-a cerut o adeverinta in acest sens.
Mi-e teama ca ma va amana la nesfarsit, cerandu-mi tot felul de adeverinte de fiecare data si legandu-se de tot felul de chichite pntru a nu-mi admite cererea de incredintare a minorului, desi tatal este de acord.
Ma gandesc sa o recuz, pentru banuiala legitima.
In acest caz va trebui sa deschid o alta actiune, cu alta citatie?
Cel mai recent răspuns:
Charmelen , utilizator
10:59, 4 Octombrie 2010