avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... amanare proces pentru viciu de procedura???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

amanare proces pentru viciu de procedura???

am pe rol un proces pentru incredintare a minorului si am fost din nou amanata pentru un viciu de procedura, care nu mi s-a comunicat la prima infatisare.
Bref, copilul este rezultat dintr-o relatie nematrimoniala, tatal este cetatean strain, si a fost citat la domiciliul din strainatate in luna august, luna cand el a venit in Romania pentru vacanta cu copilul. L-am instiintat de proces, noi avand initial o intelegere verbala ca minora sa ramana in grija mea si sa-mi plateasca o pensie alimentara, ceea ce a facut din prima sa luna de viata. Fiind in tara a dat o declaratie la notariat , in prezenta unui traducator autorizat prin care admitea ca este la curent cu procesul si ca este de acord ca minora sa-mi fie incredintata, cerere pe care am depus-o la dosar. La prima infatisare, judecatorul mi-a spus ca ancheta sociala este prea sumara si sa aduc martori care sa spuna mai multe detalii despre conditiile in care traieste copilul, precum si adeverinta cu veniturile mele si o declaratie de mana din partea tatalui ca se angajeaza sa-i plateasca o pensie alimentara de 200 de euro.
La al doilea termen, cel de pe 1 octombrie, m-a amanat din nou, desi i-am adus adeverintele cerute, si n-a vrut sa asculte nici martorul, zicand ca este un viciu de procedura, deoarece paratul a fost citat in Franta in limba romana (ca ea nu avea de unde sa s si ca recipisa de primire nu s-a intors inca din Franta. Desi i-am aratat o copie dupa citatia pe care a trimis-o in Franta si pe care mi-a dat-o tatal copilului, a refuzat sa ma asculte, a zis ca procedura de citare nu a fost indeplinita in mod legal, adica nu are dovada ca tatal a primit petitia si m-a amanat din nou peste inca o luna jumatate, timp in care mi-a spus ca va emite o noua citatie, pe care s-o dau la tradus in franceza unui traducator autorizat si apoi s-o intorc la judecatorie ca s-o trimita ei din nou.
Dar tatal copilului stie de proces si de citatie, a dat declaratie la notariat, declaratie care se afla in dosar.
In plus, judecatoarea nu mi-a spus de prima ora despre acest viciu si mi-a cerut sa aduc altceva la a doua infatisare.
Am cautat starea dosarului meu pe net si acolo am vazut ca ea consemnase altceva pentru prima amanare: cercetare venituri parat, desi nu mi-a cerut o adeverinta in acest sens.
Mi-e teama ca ma va amana la nesfarsit, cerandu-mi tot felul de adeverinte de fiecare data si legandu-se de tot felul de chichite pntru a nu-mi admite cererea de incredintare a minorului, desi tatal este de acord.
Ma gandesc sa o recuz, pentru banuiala legitima.
In acest caz va trebui sa deschid o alta actiune, cu alta citatie?

Cel mai recent răspuns: Charmelen , utilizator 10:59, 4 Octombrie 2010
inutil i-ati face cerere de recuzare.a procedat legal cand a dispus amanarea cauzei.
nu aveti motiv legal de recuzare; este numai un complet extrem de riguros; de ex., ati dovedit ca tatal copilului cunoaste de proces, dar neavand termen in cunostinta ptr. ca nu s-a prezentat la niciun termen, instanta nu avea certitudinea ca paratul cunoaste si termenul de judecata.
avocat Cristina Popescu
la prima infatisare nu a pomenit nimic de viciu de procedura, si nici de faptul ca ar fi trebuit sa fie tradusa in franceza, deoarece tatal are cunostinte vagi de limba romana.
Daca voia sa fie riguroasa de ce nu a invocat viciu de procedura la prima infatisare si mi-a cerut sa-i aduc dovezi cu venitul meu si martori. Data urmatoare, cine stie ce poate sa mai ceara
Atunci citatia nici macar nu ajunsese in Franta. Intre timp a ajuns, i-am aratat si copie dupa citatie pe care mi-a dat-o tatal fetei. Asta nu este o dovada ca avea cunostinta de termen (ca sa nu mai zic nimic de faptul ca a dat o declaratie la notariat in care spunea ca nu o sa se prezinte la proces, ca are cunostinta de proces si ca este de acord ca sa-mi fie incredinta copilul.)
Judecatoarea a mai obiectat ca nu am cerut pensie alimentara, iar eu am spus ca nu am cerut pentru ca mi-a dat intotdeauna. Mi-a cerut o declaratie de mana din partea tatalui (tatal a facut-o in romana cu ajutorul meu) si acum obiecteaza din nou. Daca ii aduc una in franceza, o sa spuna ca nu-i tradusa, si nici un traducator nu face traducere autorizata pe un act de mana.
Parerea mea este ca imi cauta tot felul de motive ca sa-mi respinga cererea.
In plus a mai zis si o chestie foarte inteligenta, ca nu si-au dat seama cand au trimis citatia ca paratul (cetatean francez, cu nume francofon si particula) s-ar putea sa nu cunoasca limba romana indeajuns de bine pentru a intelege despre ce e vorba in ea.
E trist sa constat ce nivel intelectual au unii dintre cei care ne judeca.
E trist sa constat ca unii ca dvs. dau vina pe justitie inainte de a se uita ...in propria lor ograda.

Dvs. ati consultat un avocat inainte de a emite asemenea judecati!?

Mai mult ca sigur ca nu. Altminteri ati fi avut habar ce trebuia facut, cand si sub ce forma.

Daca trebuie sa va cheltuiti acum timpul, nervii si banii (pe traduceri, refacerea unor acte scrise anapoda, etc.) este pentru asa-zisa economie initiala la onorariul unui avocat.

Nu e vina judecatorului ca vrea sa respecte procedura. Vina e a celor care se duc in instanta singuri crezand ca procedura de judecata seamana cu o reteta de bucate pe care o mai dregi din mers.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor bebeto478 bebeto478 Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de ... (vezi toată discuția)
Proces amanat din cauza viciului de procedura anna_iuly anna_iuly buna ziua, azi, tatal meu s-a prezentat la judecatorie,dupa ce procesul a fost amanat de 4 ori intrucat acum cateva luni a depus o contestatie a procesului ... (vezi toată discuția)
Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)