avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Oare ajungi la inchisoare??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Oare ajungi la inchisoare??

Am divortat in urma cu 4 ani si am doi baieti, 7 si 12 ani, au fost incredintati catre mine. Problema a fost ca eu fara nimic a trebuit sa ma plec din casa fostului soti , nici nu am cerut nimic am fost bucurosi de baieti ca viata nu prea are rost fara copii.Greseala mea a fost ca am lasat copii sa stea mai mult cu tatal( tatal nici macar nu a cerut vizita pentru copii) ca in casa aceasta au crescut si nu am avrut sa distrug mai mult ( eu am avut atunci o garsoniera cu chirie si un loc de munca de doi schimb…nu a fost usor). In final el a deschis inca un proces in care a vrut sa ia copii inapoi, nu am lasat, dar a fost tirziu a incuiat copii acolo si nu a lasat sa vad.
Doi ani cu polita , protectia copilului si etc am incercat ( fara bani unde am putut) sa am contact cu copii, nu am reusit cu nimic in final ..am spus DA la tribunal(m-am gandit ca poate asa o sa rezolvam problema ,ca sa am contact cu copii) , nu a fost asa..
Intre timp am maritat locuiesc in turcia cu sotul si familia.Problema ca nu pot sa platesc pensia alimentara la baieti ( aici nu am loc de munca, sunt insarcinata , locuim cu mama sotului meu , sotul meu lucreaza, deci o singura salarie avem)…
Sunt chemat la tribunal pentru abandon de famile, nu am posibiltate sa platesc un avocat si nici sa ma duc acasa..OARE O SA AJUNG LA INCHISOARE?
Cel mai recent răspuns: ozturkoglu , utilizator 22:32, 2 Octombrie 2010
Se poate ajunge si acolo ,dar daca platiti acum banii datorati si fostul sot isi retrage plangerea se inchide procesul.Trebuie sa va prezentati la tribunal,exista si avocati din oficiu.Faptul ca nu aveti serviciu,nu va exonereaza de plata pensiei de intretinere a minorilor.Aceasta este calculata la venitul minim pe economie.
Art. 305. - Abandonul de familie
Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a uneia dintre urmãtoarele fapte:
a) pãrãsirea, alungarea sau lãsarea fãrã ajutor, expunându-l la suferinte fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credintã a obligatiei de întretinere prevãzute de lege;
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã, iar în cazul prevãzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.
Actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.
Dacã pãrtile nu s-au împãcat, dar în cursul judecãtii inculpatul îsi îndeplineste obligatiile, instanta, în cazul când stabileste vinovãtia pronuntã împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionatã a executãrii pedepsei, chiar dacã nu sunt îndeplinite conditiile
In cazul infractiunii de abandon de familie, conform Cod Penal roman.actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate, iar impãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.
Dacã pãrtile nu s-au împãcat, dar în cursul judecãtii inculpatul îsi îndeplineste obligatiile, deci achita suma, instanta poate pronunta o condamnare cu suspendarea conditionatã a executãrii pedepsei.
Succes!
si cu toate acestea, CEDO zice ca nimeni nu poate face puscarie pentru neplata unei datorii. stiu ca sunt norme ce se bat cap in cap dar cedo primeaza si poate fi invocata cu succes asa cum am facut si eu pentru un client si am castigat.
Si daca nu am de unde? :(( Actualul sot are grija de mine, din januarie fetita pe care o sa avem..singur lucreaza..nu avem casa..o singura camera locuim..
Trebuie sa exista o cale..:( Nu asi fi plecat din tara daca asi avea loc de munca si daca macar sa ma pot sa vad copii:( Uni chiar fac ce vrea, alti sufera toata viata. Doamne ajuta !!!:(((
ar fi bine sa aratati instantei ca mai aveti un copil in intretinere si faptul ca nu aveti venituri, asta conteaza la stabilirea pedepsei

Alte discuții în legătură

Plangere penala? anissia anissia Buna seara, dupa aproape 1 an de la divort, an in care nu am primit niciodata pensia alimentara, si pe care sustine peste tot sus si tare ca nu o va plati si ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere copil gigelas gigelas Daca sotul,care trebuie sa plateasca pensia de intretinere pt.copil,nu are niciun fel de venit,nici bunuri pe numele lui,cum se poate totusi executa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lexyaly lexyaly fostul meu sot n-a platit pensia alimentara de cand s-a incheiat divortul din 2007 .imi poate cineva da o cerere tip pe care s-o depun la judecatorie pt ... (vezi toată discuția)