avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara a unui comandant de UM al MApN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara a unui comandant de UM al MApN datorita lipsei de tinuta militara corespunzatoare, dar pe care ei nu mi-au dat-o

Salutare
Situatia mea e urm: Am decis sa demisionez din armata la data de 1 sept 2010 , data la care am si facut un raport ca si preaviz. Acesta nu mi-a fost trimis timp de 5 zile moment in care am radactat un altul cu data de 6 sept.. In ultimele doua zile din cele 15 de preaviz am fost obligat sa imi iau 6 zile de concediu la care mai aveam dreptul. Este lagal acest lucru daca nu a fost facut in perioada de preaviz? Din ce stiu eu ar fi trebuit sa-mi fie decontate aceste zile, nu?

Apoi mi s-a spus sa fac alt raport de demisie iar eu am decis sa-l fac la data se 1 oct 2010. In acest interval am ramas fara bocanci, rupandu-se. Desi am anuntat ca nu mai am mi s-a spus sa ma descurc, desi este obligatia UM adica a MApN sa-mi asigure tinuta. Mentionez ca ar fi trebuit sa primesc inca de acum un an si jumatate o pereche noua, acestia purtandu-i de 3 ani si 6 luni.

Am fost amenintat cu sanctiune disciplinara pt ca nu am tinuta regulamentara si chmat la sediul unitatii din Contanta deoarece serviciul il efectuez la Statul Major al Fortelor Navala din Bucuresti. Pot fi sanctionat pt ca nu port o tinuta pe care ei nu mi-au dat-o? Mi s-a spus sa-mi cumpar singur#-o

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:41, 3 Octombrie 2010
Ati primit compensatia in bani ,pentru uniforma?
nu, nu am primit
Care este data cand ati primit ultima oara aceasta compensatie in bani?
O alta problema mai e si aceea ca am fost chemat la constanta si nu mi s-au oferit bani de drum , decontari sau altceva si mi s-a spus ca nici nu voi primi si ca voi fi de asemenea sanctionat disciplinar daca nu ma voi prezenta. Pot sa nu ma duc si sa intentez proces? Niciodata nu mi s-au decontat banii pe transport in 3 ani de zile desi cred ca am dreptul atata timp cat eu am domiciliul in constanta iar eu lucrez in bucuresti. Ce pot face si cu care lege?
Va multumesc
Nu am primit vreodata compensatie in bani.Eu am statut de sgv si mi se ofera direct tinuta

Alte discuții în legătură

Nerespectare preaviz mi_ss7u mi_ss7u In data de 15 oct mi-am dat demisia. Angajatorul a refuzat sa ma plateasca, mi s-a spus ca la lichidare(dupa ce stau in preaviz mi se vor restitui banii), iar ... (vezi toată discuția)
Am o mare nelamurire , va rog cine ma poate ajuta - neprezentare la munca in preaviz deutzaa2008 deutzaa2008 Buna seara, La fostul loc de munca, am cerut demise cu preaviz legal, doamna directoare a spus ok, ma pus sa scriu o demisie pe cale amiabila pana la date ... (vezi toată discuția)
Rugaminte tzusca tzusca Firma pentru care am lucrat vrea sa ma dea in judecata pentru un prejudiciu de 1600 lei creat de fosta colega.Am primit acasa o comunicare de la un executor ... (vezi toată discuția)