In data de 15 oct mi-am dat demisia. Angajatorul a refuzat sa ma plateasca, mi s-a spus ca la lichidare(dupa ce stau in preaviz mi se vor restitui banii), iar eu nu m-am mai prezentat la locul de munca. Zilele acestea am primit un mail in care mi se aduce la cunostinta ca ma dau in judecata pentru ca nu am respectat termenul de preaviz. Problema este insa ca eu am fost indusa in eroare si am semnat ca am primit banii. Ce consectinte urmeaza?
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Cim, demisie, preaviz
dali_c
Buna ziua,
Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)
Demisie
lazaroiu
un angajat a cerut demisia la zi,insa conducerea s.c. a aprobat cu preaviz de 15 zile.
dupa depunerea demisiei angajatul ,n-a asteptat decizia conducerii si ... (vezi toată discuția)