avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM, demisie, preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM, demisie, preaviz

Buna ziua,
Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el a spus ca de la 1 oct nu mai vine, deoarece se angajeaza in alta parte. Cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 1 Octombrie 2013
Puteti vorbi cu angajatorul sa renunte la o parte din preaviz , astfel incat sa se incereze c.i.m. la 01.10.2013.

In caz contrar, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Dupa cat timp (absente) se desface cim ?
Aplicarea unei sanctiuni disciplinare pentru absente nemotivate si la cate absente nemotivate se poate incepe efectuarea cercetarii disciplinare trebuie sa fie reglementata expres in Reg.Intern al angajatorului.

Legea nu prevede asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe baza art 61 lit.a codul muncii anca_luc anca_luc Buna ziua.... Sotului mei i s-a desfacut contractul de munca pe baza art.61,lit a,pe motiv ca nu si-a executat perioada de preaviz de 21 de zile.I s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)