Buna ziua....
Sotului mei i s-a desfacut contractul de munca pe baza art.61,lit a,pe motiv ca nu si-a executat perioada de preaviz de 21 de zile.I s-a cerut sa motiveze in scris si a declarat ca din cauza unor motive medicale nu mai poate lucra,fiind obligat sa lureze de noapte saptamani la rand,fara a i se acorda nici un spor si pe acelasi salariu ca atunci cand a lucrat numai de dimineata.Intrebarea mea e :a procedat legal angajatorul?si cum il influenteaza la viitoarea angajare acest lucru?Mentionez ca sotul intre timp si-a gasit alt loc de munca,unde lucreaza numai de dimineata...multumesc frumos.
Desfacerea c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun. nu se poate dispune decat in urma efectuarii unei cercetari disciplinare de catre angajator.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Prin urmare, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
O astfel de concediere nu ar trebui sa conteze la o viitoare angajare. Opinia mea este ca trebuie sa primeze competenta celui care se angajează si nu modul cum a incetat vechiul c.i.m.
Cim, demisie, preaviz
dali_c
Buna ziua,
Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)
Demisie
sisilvia
in cazul in care as primi o oferta de lucru in alta parte ,dar ar trebui sa ma prezin intr-un interval de timp scurt si nu as mai putea sa indepliniesc ... (vezi toată discuția)
Demisia?
cristins
buna ziua. daca cineva isi depune demisia in ziua de....este obligat sa mai stea cele 15 zile de preaviz? si daca nu se prezinta 3 zille lucratoare consecutiv ... (vezi toată discuția)