avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

in cazul in care as primi o oferta de lucru in alta parte ,dar ar trebui sa ma prezin intr-un interval de timp scurt si nu as mai putea sa indepliniesc conditia din actualul contract de munca ,15 zile preaviz,ce sactiune as putea primi de la actualul angajator
o seara placuta tutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 27 Octombrie 2013
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Astfel, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
as vrea niste lamuriri daca se poate,
desfacerea contractului disciplinar ce repercursiuni atrage dupa el,cum imi afecteaza vechimea sau angajarea in noul loc de munca.
va multumesc
Pentru a se face concedierea din motive disciplinare se intocmeste un referat in care se va specifica ce a determinat acest lucru.

In cazul dvs. in referat se va specifica faptul ca nu ati respectat preavizul si din aceasta cauza a rezultat concedierea din motive disciplinare. Noul angajator nu va avea ce comenta avand in vedere ca el este cauza..

Alte repercusiuni nu sunt.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Iulian MANEA, Contabil
@ sisilvia

Desfacerea disciplinara a c.i.m. nu are niciun fel de repercusiuni asupra dvs, decat daca un angajator ia in considerare acest lucru , in detrimentul aptitudinii dvs de a indeplini corespunzator atributiile de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe baza art 61 lit.a codul muncii anca_luc anca_luc Buna ziua.... Sotului mei i s-a desfacut contractul de munca pe baza art.61,lit a,pe motiv ca nu si-a executat perioada de preaviz de 21 de zile.I s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cerere demisie dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In data de 23.08.2011 am depus la registratura doua cereri una acordul partilor cealalta ... (vezi toată discuția)
Cim, demisie, preaviz dali_c dali_c Buna ziua, Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)