avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare cerere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare cerere demisie

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
In data de 23.08.2011 am depus la registratura doua cereri una acordul partilor cealalta demisie, am obtinut nr. de inregistrare dar nu au fost semnate de administrator pe motiv ca acesta este plecat din tara si eu din data de astazi ( 26.08.2011), nu am mai mers la serviciu deoarece a trebuit sa merg la noul serviciu. Administratorul (unul razbunator) ce-mi poate face in aceasta situatie pentruca sincer mi-e putin teama.
Va rog mult un raspuns cu baza legala.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 26 August 2011
Codul Muncii prevede ca:
ART. 81
(1) Prin demisie se nelege actul unilateral de voin a salariatului care, printr-o notificare scris, comunic angajatorului ncetarea contractului individual de munc, dup mplinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat s nregistreze demisia salariatului.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de pri n contractul individual de munc sau, i nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrtoare pentru salariaii cu funcii de execuie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrtoare pentru salariaii care ocup funcii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munc continu s i produc toate efectele.

deci, termenul nu poate fi mai mare de 20 de zile, dar poate fi mai mic - CU ACCEPTUL ANGAJATORULUI. Daca angajatorul nu este de acord, trebuie sa va prezentati la munca pana la implinirea celor 20 de zile.
dinu cezar a scris:

deci, termenul nu poate fi mai mare de 20 de zile, dar poate fi mai mic - CU ACCEPTUL ANGAJATORULUI. Daca angajatorul nu este de acord, trebuie sa va prezentati la munca pana la implinirea celor 20 de zile.

Legea 53/2003 (Codul Muncii)
"Art. 57
(1) Nerespectarea oricareia dintre conditiile legale necesare pentru incheierea valabila a contractului individual de munca atrage nulitatea acestuia."
Din ce inteleg eu aici daca nu te prezinti la munca in preaviz e nula demisia?

Sa mergem mai departe...deci demisia este nula, da?
"Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara; "
Concluzia : veti fi data afara pe motive disciplinare....Atata timp cat v-ati gasit deja alt loc de munca nu vad cu ce v-ar deranja acest lucru.
PS: Asta e parerea mea
@ brawnie
De unde ati tras concluzia ca , demisia este nula ? .... nerespectarea termenului de preaviz poate atrage sanctionarea disciplinara a salariatului, inclusiv cu desfacerea disciplinara a c.i.m.

@ dutescu maria
Pentru prima cerere va trebuie acordul angajatorului, care nefiind in tara nu avea cu sa puna rezolutie pe cererea dvs.

Pentru demisie nu va trebuie acordul angajatorului insa va trebuie rezolutia acestuia pe cererea de demisie care sa specifice cu sau fara preaviz ... presupunand ca ar fi fost in tara si ar fi scris ”cu preaviz”, acesta este indreptatit sa dispuna concedierea disciplinara a dvs., in cazul in care nu respectati termenul de preaviz, absentand de la serviciu.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz chirilatamara chirilatamara buna seara. in cu data de 1 august 2011, fiind fortata de sef mi-am bagat demisia altfel a spus ca nu imi da banii pe concediu.a fast direct satisfacut ca ... (vezi toată discuția)
Demisie lazaroiu lazaroiu un angajat a cerut demisia la zi,insa conducerea s.c. a aprobat cu preaviz de 15 zile. dupa depunerea demisiei angajatul ,n-a asteptat decizia conducerii si ... (vezi toată discuția)
Cim, demisie, preaviz dali_c dali_c Buna ziua, Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)