avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Buna ziua,

Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul preavizului.
Ce poate face angajatorul, ce trebuie sa faca?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 09:01, 26 Mai 2011
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
~ Conținut șters la cerere ~
De ce art. 49 alin (2)?
Contractul nu e suspendat, in perioada de preaviz contractul trebuie sa se deruleze in continuare. Inceteaza la data expirarii preavizului.
Nu inteleg partea cu suspendarea
freeelis a scris:

Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.



E nevoie de cercetare disciplinara, sau poate dispune concedierea disciplinara direct?
Este nevoie de cercetare disciplinara, nu se poate dispune concedierea direct.
Cercetarea disciplinara presupune munca, timp si riscuri pe care nu va recomand sa le asumati, cata vreme si cu si fara cercetare veti ajunge la acelasi rezultat (contractul va inceta, fie prin demisie, fie prin concediere).
Adica zic ca nu e cazul sa va apucati de cercetare numai pentru satisfactia ca ati concediat omul. Nu va legati la cap daca nu va doare.
Recomandarea mea este sa il pontati nemotivat pana la finalul preavizului (caz in care are intrerupere in munca), sa NU ii platiti salariul pentru acea perioada, si la finalul preavizului ii incetati contractul prin demisie.

Alte discuții în legătură

Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Plata preaviz B.E.C. ARION B.E.C. ARION daca un salariat care cere somaj refuza sa se prezinte la munca pe perioada preavizului, sunt obligat sa ii platesc preavizul? (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)