avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti.

dar cred k o infasurare in instanta tot va fi. ce acte trebuie sa aduc? faptul k el este inchis de 2 sau 3 ani este un avantaj pt mine nu? iam cerut o procura sa pot lua copilul in vacanta in alta tara iar el mia spus k mai bine sa il duc la camin k el nu imi da procura pt el. si asa nu la crescut el. martori am sute. ce acte tre sa am si cam cat timp dureaza tot? va multumesc din suflet pt raspuns
Dna. Cornelia,
Va trebui sa depuneti urmatoarele inscrisuri:
- certifcat nastere copil minor,
- dovada arestarii sale,

- 2 martori pe situatia de fapt
Puteti solicita in instanta incredintarea copilului minor si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere pentru minor.
In acest fel nu veti mai avea nevoie de nici o propcura atunci cand va propuneti in vacanta cu copilul in alta tara.
florinraican a scris:

Puteti solicita in instanta incredintarea copilului minor si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere pentru minor.




OAMENI BUNI - IN CE BAZA SE OBLIGA UN INCULPAT ARESTAT LA PLATA PENSIEI ALIMENTARE???
florinraican a scris:

Puteti solicita in instanta incredintarea copilului minor si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere pentru minor.
In acest fel nu veti mai avea nevoie de nici o propcura atunci cand va propuneti in vacanta cu copilul in alta tara.


Conditiile in care un minor, cetatean roman, poate iesi de pe teritoriul Romaniei sunt reglementate prin dispozitiile art. 30 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificarile si completarile ulterioare.

CITEZ DIN LEGE:
b) minorului care este înscris în paşaportul unui părinte şi călătoreşte în străinătate împreună cu acesta sau, după caz, este titular al unui paşaport individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte, din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei respective în statul sau în statele de destinaţie, precum şi cu privire la perioada acesteia sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;


Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
pana nu aveti o hotarare definitiva judecatoreasca de incredintare tutelei copilului nu puteti pleca cu copilul din tara nici macar o zi fara sa aveti acordul tatalui.
Dna avocat oana mc, puteti sa atasati semne de intrebare pana vi se termina spatiul alocat raspunsului...
Probabil in ca in acest fel raspunsurile dvs vor capata consistenta pe care o doriti.

Oricum exista o mare contradictie intre status-ul (logo-ul) dvs si logica raspunsului dvs.

Sa intelegem ca, dupa parerea dvs, dna Cornelia nu poate solicita in instanta incredintarea copilului minor si stabilirea unei pensii de intretinere (sau alimentara cum ziceti dvs) pe cale judecatoreasca datorita faptului ca tatal minorului executa o pedeapsa privativa de libertate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara! danielle_31 danielle_31 Am un baietel de 7 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj, recunoscut de tata, beneficiez de plata pensiei de intretinere. As dori sa stiu ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)