avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nmar TVA intracomunitar valabil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nmar TVA intracomunitar valabil

Buna tuturor,

Am depus actele pentru inregistrarea numarului de TVA si in lista operatorilor intracomunitari si saptamana trecuta mi-au iesit aceste acte.
Totusi furnizorii din UE mi-au comunicat ca numarul pe de TVA nu este valid, am cautat si eu pe site-ul www.europa.eu si nu mi l-a gasit.
Stiti in cat timp dupa iesirea actelor numarul de TVA devine operabil sau daca mai trebuie sa fac ceva?

Multumesc anticipat!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 21:18, 3 Octombrie 2010
15. Cererea de inregistrare in Registrul operatorilor intracomunitari se solutioneaza in termen de 10 zile calendaristice de la data inregistrarii cererii la organul fiscal competent.
16. Înregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte incepand cu data comunicarii deciziei privind inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari, potrivit art. 45 din Codul de procedura fiscala.
17. În cazul persoanelor impozabile pentru care legea prevede ca inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 153 din Codul fiscal devine valabila cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii de inregistrare, inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari opereaza cu data comunicarii deciziei, dar nu inainte de data inregistrarii in scopuri de TVA.
18. De la data inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilii au cod valabil de TVA pentru operatiunile intracomunitare prevazute la art. 158^2 alin. (1) din Codul fiscal.
- mai multe detalii pe site-ul [ link extern ]

Daca nu va incadrati in perioadele respective de timp, mergeti si intrebati personal sau telefonic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata inregistrare tva si inregistrare in roi Mihai223 Mihai223 Dupa ce o SRL a fost infiintata, cat dureaza procedura de inregistrare in scopuri de TVA in Romania si apoi inscrierea in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari sasug sasug Bună ziua, Am o intreprindere Individuală neplătitoare de TVA, şi prestez servicii de dirigenţie de şantier în Ungaria. Întrebarea mea este, dacă ... (vezi toată discuția)