avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspund parintii pentru fapta copilului major?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspund parintii pentru fapta copilului major?

Hi. Am avut cu cineva o discutie contradictorie despre situatia unei cunostinte comune si as vrea sa cer si unor persoane abilitate o parere.
Situatia este urmatoarea: O persoana majora (22 ani) a comis o infractiune electronica soldata cu un prejudiciu irecuperabil si ca urmare este cercetata de diicot bucuresti. Indiferent de sentinta finala banuiesc ca va avea de plata prejudiciul cauzat. Persoana respectiva locuieste cu parintii intr-un imobil aflat in proprietatea unora dintre parinti.
Contradictia a pornit de la ideea ca desi persoana respectiva nu are niciun bun pe numele sau, ar exista posibilitatea punerii sechestrului pe bunurile familiei (imobil, masina, teren) pt recuperarea prejudiciului chiar daca ele nu sunt in proprietatea lui.
Mie mi se pare o aberatie, dar pt a pune punct discutiilor contradictorii de genul "ii lasa pe ai lui pe drumuri etc" as vrea un raspuns avizat daca este posibil..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 08:35, 30 Decembrie 2007
Executarea silita se poate porni numai asupra bunurilor proprii.

Doar daca faptuitorul era minor, atunci raspunderea civila apartinea parintilor si se putea trece la executarea bunurilor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare cu angajarea raspunderii administratorului Borza Borza Buna. In calitate de creditor am de recuperat o suma importanta de bani de la o societate comerciala. Am hotararea definitiva irevocabila si investita. ... (vezi toată discuția)
Calitatea parintilor in actiunea in raspundere civila delictuala contra minorilor karmelika karmelika In ce calitate vor fi chemati sa raspunda parintii in procesul civil indreptat contra minorilori autori ai unui furt? Nu a existat proces penal, data fiind ... (vezi toată discuția)
Vandalism Ionut Marian12 Ionut Marian12 Dacă in cazul unui proces un vandalizator nu are loc de muncă pentru a oferi suma cerută de partea vătămată...se poate pune sechestru pe o vilă care ii ... (vezi toată discuția)