avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Farmacie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Farmacie

As putea fi proprietarul unei farmacii fara sa am calificare de farmacist?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 09:39, 4 Octombrie 2010
Actul normativ care reglementaza activitatea farmaciilor este Legea nr. 266/2008. Dupa infiintarea SRL-ului pentru avizarea ministerului aveti nevoie de urmatoarele acte:

- cerere tip
- contractul de munca sau dovada exercitarii profesiei în forma liberala, pentru o norma întreaga cu durata timpului de lucru de 8 ore, pentru farmacistul-sef al unitatii, si certificatul de membru al Colegiului Farmacistilor din România, eliberat în conditiile legii, însotit de certificatul profesional curent, emis de Colegiul Farmacistilor din România
- fisele de atributii ale farmacistilor, avizate de Colegiul Farmacistilor din România
- actul constitutiv al societatii comerciale
- copia certificatului de înregistrare a societatii la oficiul registrului comertului
- certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului, care atesta înregistrarea ca punct de lucru a spatiului destinat farmaciei comunitare sau, dupa caz, a sediului social cu activitate, pentru care se solicita autorizarea
- schita si datele privind localul unitatii
- lista privind dotarea cu mobilier, ustensile si aparatura
- dovada achitarii taxei de autorizare.
Pentru infiintarea SRL-ului gasiti toate informatiile aici:
[ link extern ]
Da,eu am un prieten care detine doua farmacii in judetul Constanta si este inginer petrolist.
Da, puteti sa o detineti. Luati in calcul ca farmaciile sunt dispuse intr-un sistem bazat pe numar de locuitori/raza teritoriala, deci nu va va accepta Ministerul sa o deschideti oriunde si oricum. Fac exceptie farmaciile deschise in centre comerciale (aka mall-uri, galerii comerciale samd)

In completare la ceea ce bine v-a informat colegul sad, puteti infiinta o drogherie unde nu este necesar sa aveti farmacist cu studii superioare ci poate fi si un asistent de farmacie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)
Autorizare farmacie ancagavris ancagavris Infiintare farmacie comunitara intr-o localitate componenta a unei statiuni balneoclimaterice (vezi toată discuția)
Farmacie iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in ... (vezi toată discuția)