am si eu o intrebare, sunt in divort cu sotia, aceasta acuzandu-ma de neglijenta si violenta fata de ea si de fiica noastra de 15 ani. violenta fata de ea consta in faptul ca i-am dat o palma dupa ce am suportat insulte si jigniri timp de cateva luni, am vrut sa termine odata cu aceste insulte, iar fata de fiica, pt ca acum trei ani i-am dat acesteia o palma pt ca si-a jignit mama iar acum doi ani pt ca i-am dat doua palme dupa ce am surprins-o in dormitor tavalindu-se in pat cu un coleg de la scoala. neglijenta constand in faptul ca sunt mai tot timpul plecat de acasa deoarece am doua slujbe si nu mai am timp sa stau cu ele sau sa ma ocup de lectiile fiicei, lucru pe care il face ea. recent am descoperit ca sotia are un cont la banca pe numele ei de care eu nu stiam si depune in el diferite sume de bani din bugetul familiei de aproximativ un an incoace. mentionez ca eu am veniturile de aprox trei ori mai mari decat ea si ca ma preocup de toate platile la utilitati si credite bancare. pot in acest caz sa o acuz de furt intre soti si ca cer verificarea contului bancar?
nu sunt intrunite conditiile infractiunii de furt. absolut toate acuzatiile care i le faceti cuiva vor trebui demonstrate ca de nu puteti dvs sa dati de belele.
Nu , din punct de vedere penal nu putem discuta de savarsitea vreunei infractiuni, insa acea suma de bani poate fi inclusa in masa partajabila in situatia in care veti divorta si apoi partaja bunurile din casatorie.
Inteleg ca aveti un venit de trei ori mai mare, prin urmare avand in vedere acest lucru puteti solicita o cota majorata de contributie la intreaga masa partajabila, inclusiv la acea suma de bani.
Intelegem ca ati gasit o chitanta de depunere...poate a facut un credit si plateste rata, nu neaparat are un cont de economii.
Oricum nu conteaza, din ce spuneti nu doriti sa divortati si sa introduceti sumele in masa partajabila, ci doar sa o sicanati.
O chitanta nu e proba, si chiar daca ar fi, nu exista nici o infractiune, in nici un caz furt.