avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor SFATURI CONTABILE
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

SFATURI CONTABILE

Buna ziua

Am si eu nevoie de sfatul permanent al unui contabil in legatura cu tot ce inseamna ce face un contabil la o societate. Am un salon de cosmetica deschis in luna august 2010. Eu am notiuni de contabilitate primara dar am nevoie de ajutorul cuiva care stie exact legislatia in domeniu contabil, predominant partea de depunere declaratii la ANAF.
Sunt dispusa sa achit contravaloarea consultatiilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:34, 15 Octombrie 2010
Buna ziua, daca ati deschis firma in august 2010, in cazul in care aveti angajati trebuiau deja pana pe 25 septembrie 2010, depuse declaratii la ANAF: declaratia 100 cu impozitul pe salarii si 102 cu celelalte contributii platite pentru angajati. De asemenea, va trebuie registru unic de control (25 lei) si registru evidenta fiscala (75 lei) de la Administratia de care apartineti in timp de 30 de zile de la eliberarea certificatului de inregistrare, de catre Registru Comertului.
Atentie, pana pe 25 octombrie trebuie sa depuneti declaratia pentru impozit minim, declaratia 100, declaratia 300, pentru tva si 102, in cazul in care aveti angajati.

Paula Visu
Multumesc pentru raspuns
Primul angajat il am incepand de azi 4.10.2010.
Mai trebuiau depuse declaratiile pana la 25.09.2010, facturi intrate nu am decat din 1.09.2010?
Va multumesc
Buna ziua. Daca aveti deja salariati, mergeti la anaf si primul lucru pe care trebuie sa sa completati si sa depuneti vectorul fiscal, pe baza caruia o sa va primeasca declaratiile.
In cazul in care nu ati avut angajat nu trebuiau depuse declaratiile 100 si 102, declaratii care se depun lunar. Declaratia 300, pt tva se depune trimestrial pana la prima achizitie intracomunitara, cand depuneti lunar, deci pana in 25 octombrie 2010.
Trebuie sa depuneti vectorul fiscal la administratie, (declaratia 010) in termen de 30 de zile de la data angajarii.

Succes si rabdare!
Paula
In partea stanga sus a paginii aveti "cautare consultant", aici puteti cauta contabil, cautati de preferat un contabil din orasul dvs. Pentru inceput aveti nevoie, asa cum ati spus, de ajutor permanent.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale firma nou infiintata. Dyana Barbu Dyana Barbu Buna ziua. Am infiintat de curand (1 luna) o societate comerciala (srl) si, inainte de a apela la un contabil, as vrea sa stiu in mare care sunt pasii ce ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii lunare si trimestriale lillyian20 lillyian20 Buna dimineata, am revenit cu o noua intrebare. Dupa cum va spuneam mi-am infiintat o firma in data de 29.04.2010, de la registru comertului am primit actele ... (vezi toată discuția)